Is de cryptodip voorbij?

Cryptocurrency

Is de cryptodip voorbij?

Eigenaren van cryptomunten kijken vandaag eindelijk weer met plezier naar Coinmarketcap. De grote koersstijgingen van gisteren zetten vandaag op vrijdag de 13e fors door! De Bitcoin staat na lange tijd eindelijk weer boven de 8.000 dollar en ook andere cryptomunten volgen deze trend en staan flink in de plus. IOTA en Ripple staan zelfs op een winst van +20%. Is de cryptodip voorbij?

Bodem bereikt

Na de explosieve stijgingen van eind vorig jaar, moesten cryptobeleggers begin dit jaar flinke klappen incasseren. De Bitcoin, die in december 2017 nog boven de 19.000 dollar kwam, daalde vorige maand naar 6.500 dollar. Veel experts zijn er van overtuigd dat de bodem nu bereikt is. Een ‘crash’ van cryptocurrency (zoals deze) gebeurt in het begin van het kalenderjaar vaker, alleen herstellen de munten normaal gesproken eerder in het jaar dan pas in april.

Drie mogelijke oorzaken

Tegen Bloomberg noemde Thomas Lee, Hoofd Research van Fundstrat Global Advisors LLC, een combinatie van drie factoren als mogelijke oorzaak van de stijging. Als eerste een nieuwe op Blockchain gebaseerde betalingsapplicatie door de Spaanse bank Santander. Ten tweede is de belastinggerelateerde verkoop bijna voorbij (geen angst meer voor de fiscus) en ten derde de speculatieve investeerders die gokten op koersdalingen, worden door de stijgingen uit de markt gedrukt. Andere specialisten geven aan dat de storm met nieuws over overheden die de cryptocurrency willen gaan verbieden, eindelijk is gaan liggen.

26 miljard

Is dit dan het einde van de cryptodip? Komt er een zelfde scenario als in 2017; een slecht eerste kwartaal, gevolgd door enorme koersstijgingen de rest van het jaar? Wie zal het zeggen. Wat wel een feit is is dat steeds meer sceptici overstag gaan. Zo ook George Soros, de miljardair-belegger die in januari cryptocurrencies nog een bubbel noemde. Hij zei vorige week dat hij zijn familiebedrijf had gemachtigd om voor 26 miljard dollar aan digitale activa te verhandelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *