Goldman Sachs CEO: Te arrogant om te denken dat Crypto niet werkt

Goldman Sachs

Goldman Sachs CEO: Te arrogant om te denken dat Crypto niet werkt

Lloyd Blankfein, CEO van Goldman Sachs, herhaalde zijn positieve houding ten opzichte van cryptocurrencies in een interview met Bloomberg in de Economic Club van New York op 19 juni 2018.

Gevraagd naar de kans dat crypto een ‘echt probleem’ zou worden, zei Blankfein dat de adoptie van cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC) op dezelfde manier kon gebeuren als de adoptie van papiergeld, dat gouden en zilveren munten verving, is gebeurd.

Blankfein richtte zich op de evolutie van geld en wees op de gemeenschappelijke kenmerken van papiergeld en crypto, kennelijk implicerend dat ze allebei geen intrinsieke waarde hebben. Toen hij opmerkte dat papiergeld de belangrijkste vorm van geld is geworden, vroeg hij vervolgens retorisch: “Waarom zou u geen consensusvaluta hebben?”

Volgens Blankfein is het “te arrogant” om te beweren dat cryptocurrencies niet op grote schaal kunnen worden aangenomen alleen omdat ze “ongemakkelijk” of “onbekend” zijn.

In 2017 legde Blankfein een soortgelijke verklaring af, waarin hij beweerde dat mensen eerst papiergeld wantrouwden en later accepteerden. Hij suggereerde toen dat Bitcoin zou kunnen worden aangenomen als een middel om in de toekomst waarde uit te wisselen, ook al wordt het tegenwoordig niet algemeen aanvaard.

‘Maar er zijn een heleboel dingen die ik in het verleden niet had gedaan en die heel goed hebben uitgepakt. Als het 20 jaar vooruit was en het lukte, zou ik je kunnen vertellen waarom het is gelukt. Maar op basis van alles wat ik weet, vermoed ik niet dat het zal lukken.’

Goldman Sachs als geheel staat bekend om zijn sceptische houding ten aanzien van cryptocurrencies. In 2014 betoogde het bedrijf dat Bitcoin geen valuta is. In 2017 erkende het dat het moeilijker is geworden voor institutionele beleggers om Bitcoin en andere cryptocurrencies te negeren. Eind 2017 ging het bedrijf zelfs geruchten dat het zijn eigen crypto trading desk zou openen.

Ondanks het ontkennen van de rapporten begin 2018, wendde Goldman Sachs zich uiteindelijk tot crypto, bewerend dat Bitcoin “geen fraude is” en onthullende plannen om cryptocurrency te kopen en verkopen. In mei lanceerde de door Goldman Sachs ondersteunde Circle-app een nieuwe functie die het voor nieuwkomers gemakkelijker maakt om de cryptomarkt te betreden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *