Facebook draait verbod op cryptocurrency-advertenties terug

Facebook draait verbod op cryptocurrency-advertenties terug

Facebook draait het verbod op cryptocurrency-advertenties terug en staat nu enkele (vooraf goedgekeurde adverteerders) toe om crypto-bedrijven en -diensten, zoals exchanges, te promoten.

Facebook verbood alle crypto-advertenties op de dienst in januari, rond de hoogte van de prijsstijgingen van Bitcoin, om te voorkomen dat mensen ‘financiële producten en diensten promoten die vaak gepaard gaan met misleidende of misleidende promotionele praktijken’.

Nu kunnen adverteerders die door Facebook zijn goedgekeurd via een aanvraagprocedure, cryptoproducten promoten, hoewel reclame voor binaire opties en ICO’s, het aanvankelijke aanbod van munten, nog steeds verboden is. Geïnteresseerde adverteerders moeten misschien de door hen verkregen Facebook-licenties laten zien, of ze nu worden verhandeld op een openbare beurs en andere relevante openbare achtergrond over hun bedrijf, om toestemming te krijgen om crypto-advertenties uit te voeren.

De cryptobubbel is aanzienlijk gedaald sinds eind 2017, toen de prijs van bitcoin bijna $ 20.000 bedroeg (deze ochtend is het iets meer dan $ 6000 per munt). Die plotselinge stijging in crypto zorgde voor een run bij consumenten en sommige duistere bedrijven probeerden te profiteren van het promoten van oplichting, vandaar het verbod door Facebook. Anderen zoals Google, Twitter en Snapchat verbood ook crypto-advertenties. Maar het is gemakkelijk in te zien waarom Facebook crypto-advertenties wil verkopen: het is een groeiende, opwindende branche met veel potentiële adverteerders. Zolang de gebruikers van Facebook niet worden opgelicht, zou het bedrijf zeker graag de extra advertentie-inkomsten opnemen.

Bovendien lijkt Facebook te denken dat de crypto-waanzin op zijn minst enigszins legitiem is. Het bedrijf startte eerder dit jaar met een eigen intern blockchain-team om de technologie te verkennen die als basis voor alle cryptocurrencies wordt gebruikt. Het lijkt waarschijnlijk dat Facebook wellicht een eigen cryptomunt gaat lanceren..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *