Exchange Binance maakt meer winst dan Deutsche Bank

Binance gaat hardware wallets ondersteunen

Exchange Binance maakt meer winst dan Deutsche Bank

In het eerste kwartaal van 2018 boekte Deutsche Bank – de grootste bank van Duitsland en één van ’s werelds toonaangevende financiële instellingen, een winst van 146 miljoen dollar. Binance, één van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld, boekte een winst van 200 miljoen dollar.

Binance, een cryptocurrency exchange dat net iets minder dan een jaar geleden werd opgezet, met een grotere winst dan een bank die 148 jaar geleden werd opgericht, is niets minder dan verbluffend en zelfs indrukwekkender als je bedenkt dat Binance slechts 200 werknemers heeft terwijl de bankgigant 100.000 werknemers heeft.

Changpeng Zhao (ook bekend als CZ voor degenen in de wereld van cryptocurrency) de CEO van Binance, zegt hierover: ‘Binance is ’s werelds grootste cryptocurrency exchange. In de eerste 3 maanden na de start bedroeg de winst 7.500.000 dollar. In het 2e kwartaal bedroeg de winst 200.000.000 dollar. Het derde kwartaal is nog in volle gang en zal naar verwachting verder groeien. Elk land dat Binance kan aantrekken om een ​​filiaal op hun locatie te openen, zal knappe belastinginkomsten ontvangen.’

Christian Sewing, die werd aangesteld als de nieuwe CEO bij Deutsche Bank, verklaarde dat de bank afstand zal nemen van hedgefondsinvesteringen en zich zal concentreren op het stabiliseren van enkele gebieden van de bank waar de bank nog steeds dominant is. Met een herstructureringsplan van 800 miljoen dollar en een enorme personeelsvermindering, gericht op het genereren van winst tegen het einde van 2018. De bank is al begonnen met het snijden van personeel en heeft deze week 400 Amerikaanse werknemers ontslagen. Het tempo zal versnellen en uiteindelijk resulteren in meer dan 1.000 bezuinigingen. ‘Deutsche Bank is diep geworteld in Europa – hierom willen we onze klanten toegang bieden tot wereldwijde financiering en treasury-oplossingen. Dit is waar we ons nadrukkelijker op zullen richten’, zei Sewing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *