Coinbase voegt vijf cryptovaluta toe. Volgt de Ripple?

Coinbase Logo

Coinbase voegt vijf cryptovaluta toe. Volgt de Ripple?

De populaire cryptocurrency exchange Coinbase heeft aangekondigd dat het momenteel bezig is om vijf 5 cryptocoins op het platform te inventariseren en wellicht toe te voegen aan de exchange. De vijf munten zijn: Cardano (ADA), Stellar (XLM), 0x (ZRX), Basic Attention Token (BAT) en ZCash (ZEC). De aankondiging werd gedaan via Twitter, evenals de website ‘The Coinbase Blog‘:

“We maken deze aankondiging [van de 5 cryptocurrencies] intern bij Coinbase en bij het publiek om transparant te blijven met onze klanten over ondersteuning voor toekomstige activa.”

Ripple (XRP) ook op Coinbase?
Kijkend naar de verklaring van het team van Coinbase, betekent hun bereidheid om buiten hun comfortzones van Bitcoin en Ethereum te gaan, dat ze waarschijnlijk een nieuw team van ontwikkelaars bij de exchange hebben. Deze ontwikkelaars werken waarschijnlijk hard aan het proberen om de blockchain-platforms van deze 5 cryptovaluta te integreren met die van de Coinbase exchange. Dit zou op zijn beurt kunnen betekenen dat het aanbieden van gewilde Ripple (XRP) in de toekomst op Coinbase net zo eenvoudig is als het wat ze nu aan het onderzoeken zijn; omdat ze ervaring hebben met het toevoegen van nieuwe cryptovaluta op het platform.

Jed McCaleb
Een andere grote reden waarom de Stellar (XLM) de weg zal banen voor Ripple (XRP) die op Coinbase wordt vermeld, is de achtergrond die beide munten hebben met één mede-oprichter, Jed McCaleb. Wetend hoe de professionele netwerken in de technologie werken, zal ergens iemand het idee van aanbieden van XRP pitchen zodra XLM is toegevoegd op Coinbase. Een andere vraag die moet worden gesteld, is of de code achter de twee digitale activa vergelijkbaar is, aangezien McCaleb beide samen heeft gemaakt. Als dit het geval is, is het toevoegen van Ripple (XRP) op Coinbase net zo eenvoudig als het opladen van een mobiele telefoon: plug and play.

Een derde reden is dat de jongens van Ripple waarschijnlijk zullen opmerken dat Stellar (XLM) wordt vermeld op Coinbase omdat het Stellar-platform meer gedecentraliseerd is dan dat van Ripple. Het team van Ripple zal daarom de decentralisatie in de ledger versnellen door extra validatie toe te voegen aan het netwerk. We kennen allemaal het effect van concurrentie en zien wat je buurman heeft bereikt. In het geval van Ripple zullen ze zich gemotiveerd voelen om XRP te laten vermelden zodra XLM hierin slaagt bij Coinbase.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *