Bitcoin stijgt met 10% in één uur tot meer dan $7.000. Maar waarom?

Bitcoin coins

Bitcoin stijgt met 10% in één uur tot meer dan $7.000. Maar waarom?

De Bitcoin is net voor het eerst in meer dan een maand na een ongelooflijke week vol Bitcoin-ontwikkelingen boven de $7000 uitgekomen. De prijs is met bijna 10% gestegen in slechts één uur na een reeks positief nieuws voor Bitcoin en cryptocurrencies. Ook stegen andere munten zoals onder andere Ethereum, Ripple, Litecoin en Bitcoin Cash in de afgelopen 24 uur tussen 5% en 10%, volgens CoinMarketCap. Als gevolg van de prijzensprong van bijna $600 voegde Bitcoin in een kwestie van minuten ongeveer $9 miljard toe aan zijn marktkapitalisatie.

Een mogelijke reden van de stijging: vandaag was de benoeming van David Solomon als de nieuwe chief executive van de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs, die momenteel de huidige chief operating officer van het bedrijf is. Afgelopen maand zei Soloman dat Goldman op zoek is naar verdere Bitcoin- en cryptocurrency-services. Hij zal het in oktober van de huidige Goldman-CEO Lloyd Blankfein overnemen.

Veel Bitcoin-getrouwen hopen dat, terwijl de mainstream-industrie voor financiële diensten dus nog steeds in Bitcoin gelooft, de prijs zal stijgen naar niveaus die voor het laatst in december vorig jaar zijn gezien – en mogelijk nog hoger.

Waarom steeg de Bitcoin zo explosief?
Hier zijn drie mogelijke redenen volgens ons – naast de benoeming van David Salomon – die de prijs van Bitcoin en andere cryptocurrencies de afgelopen dagen hebben opgedreven.

1 – BlackRock is geïnteresseerd in Bitcoin en crypto
’s Werelds grootste activabeheerder BlackRock heeft een werkgroep opgericht om te onderzoeken op welke manier het voordeel kan halen uit de snelgroeiende bitcoin- en cryptocurrency-markt.

2 – FSB steunt Bitcoin
De internationale financiële waakhond, de Financial Stability Board (FSB), heeft gisteren een rapport vrijgegeven waarin werd vastgesteld dat Bitcoin en cryptocurrencies momenteel geen materieel risico vormen voor het wereldwijde financiële systeem.

3 – Steven Cohen investeert in crypto hedge fund
Billionaire Steven Cohen, de oprichter van Point72 Asset Management, gaat naar verluidt op de Bitcoin tour met een investering in crypto hedge fund Autonomous Partners.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *