‘Bitcoin is de beste keuze’

Cryptocurrency

‘Bitcoin is de beste keuze’

Tom Lee staat bekend als een van de grootste Bitcoin-optimisten van Wall Street. Maar zijn voorspellingen kloppen vaak wel. Toen de cryptocurrency in september 2017 rond de $3.500 schommelde, voorspelde hij dat de Bitcoin tot het einde van het jaar ‘je beste investering’ zou zijn. Dat was drie maanden voordat bitcoin boven $19.000 uitkwam.

Lee ziet Bitcoins herwinning van het marktaandeel als een geruststellende aanblik. In een recent interview met CNBC’s Fast Money zei de managing partner van Fundstrat Global Advisors:

“The news that we have seen, from the SEC saying bitcoin’s a commodity, to … the potential for an [exchange-traded fund] is causing investors to decide that Bitcoin is the best house in a tough market.”

Lee verwees naar de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Starbucks en Microsoft

SEC-leiders hebben Bitcoin in het openbaar gelabeld als handelsartikel en hebben in juni duidelijk gemaakt dat cryptocurrencies niet als effecten zouden worden behandeld, wat een kijkje biedt in hoe de instantie hen zou kunnen reguleren. De Intercontinental Exchange op vrijdag kondigde een samenwerking aan met grote bedrijven, waaronder Starbucks en Microsoft, die ernaar streven een open en gereguleerd ecosysteem voor digitale assets te creëren. Crypto-enthousiastelingen zeggen dat deze ontwikkeling kan helpen Bitcoin te legitimeren.

Stijging Bitcoin

Hoewel Bitcoin misschien niet direct op het nieuws reageert, ziet Lee wel tekenen van zijn terugkeer. Met name begin 2017 claimde Bitcoin ongeveer 80 procent van de totale markt voor cryptocurrency. Ongeveer een jaar later in januari, toen de cryptomarkt piekte, is het marktaandeel van Bitcoin gedaald tot slechts 36 procent. Het bleef echter de rest van het jaar langzaam stijgen. In de afgelopen weken is het marktaandeel van bitcoin het hele jaar gestegen tot ongeveer 48 procent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *