‘Bitcoin gaat het niveau van eind 2017 evenaren’

Bitcoin coins

‘Bitcoin gaat het niveau van eind 2017 evenaren’

De prijs van Bitcoin is de afgelopen 24 uur explosief met bijna 500 dollar gestegen, waardoor er een marktbrede cryptocurrency heropleving is opgetreden. Bitcoin’s stijging lijkt zelfs nog bescheiden in vergelijking met de andere best presterende cryptocurrencies, waarbij Ethereum sinds gisteren met 14 procent is gestegen en Ripple zelfs met 19 procent is toegenomen. Op het moment van schrijven bedraagt de prijs van de Bitcoin volgens CoinMarketCap 9.086 dollar, waardoor de totale Market Cap van Bitcoin weer boven de 150 miljard is uitgekomen.

Veel positief cryptonieuws in april

De laatste prijsstijgingen volgen op het vele positieve cryptocurrency nieuws in april, van verschillende instanties. Vorige week verklaarde een islamitische geleerde Bitcoin en andere cryptocurrencies halal onder de ‘Sharia law’, waardoor de markt mogelijk wordt geopend voor 1,8 miljard moslims over de hele wereld. Daarnaast schreef IMF-baas Christine Lagarde vorige week een blog waarin ze de voordelen van Bitcoin en de onderliggende Blockchain technologie uiteenzet, terwijl ze eerder deze maand nog uiterst kritisch was over de cryptowereld.

“Net zoals een paar technologieën die uit het dot-com tijdperk voortkwamen en ons leven hebben getransformeerd, kunnen de crypto-assets die overleven, een aanzienlijke impact hebben op hoe we onze rekeningen besparen, investeren en betalen,” schreef Lagarde in de blogpost.

Mevrouw Lagarde herhaalde de opmerkingen die zij vorig jaar aan de Bank of England maakte waarin werd opgeroepen tot een evenwichtige aanpak van de regelgeving, met de hoop de voordelen te benutten en tegelijkertijd de risico’s te minimaliseren.

 

Niveau eind 2017 evenaren?

Na de ongekende winsten van vorige week voorspelden Bitcoin-analisten en experts dat de cryptocurrency verdere winsten zou kunnen zien die de niveaus kunnen halen die ze eind 2017 hebben ervaren. In december 2017 bereikte de prijs van Bitcoin een piek van bijna 20.000 dollar na een jaar van opmerkelijke winsten die zijn waarde meer dan 20 keer zagen stijgen. Vanzelfsprekend zijn er ook kritische analisten die dit zien als een tijdelijke opleving. De tijd zal het leren..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *