Autofabrikanten brengen de Blockchain naar je auto

Autofabrikanten brengen de Blockchain naar je auto

BMW, Ford, Renault en General Motors hebben zich aangesloten bij een nieuwe werkgroep om de Blockchain-technologie in je auto te krijgen. Het Mobility Open Blockchain Initiative heeft als doel om de acceptatie van dezelfde technologie die Bitcoin ondersteunt te versnellen, met gebruiksmogelijkheden variërend van autonome betalingen tot ridesharing. ‘Dit is een aardverschuiving in het technische landschap, die de groeiplannen van legacy-technologie in de auto kan verstoren’, zegt Brian Kelly, oprichter en CEO van BKCM.

Vier van ’s werelds grootste autofabrikanten maken deel uit van een nieuwe groep die werkt om blockchain-technologie, die bitcoin en andere cryptocurrencies ondersteunt, naar je auto te brengen. BMW, Ford, Renault en General Motors behoren tot de 30 bedrijven in het initiatief Mobility Open Blockchain. Oprichtende leden zijn ook IBM, Bosch en Blockchain bij Berkeley, zei MOBI woensdag. De missie van de groep is om de adoptie van blockchain te versnellen en ervoor te zorgen dat de industrie op dezelfde pagina staat met use cases, variërend van autonome betalingen tot ridesharing, volgens de website van MOBI. Brian Kelly, oprichter en CEO van BKCM, noemde de inspanningen van de autofabrikant ‘heel, heel interessant’ omdat het een nieuw slagveld toevoegt voor techbedrijven: jouw auto.

Amazon, Apple, Google en Microsoft maken al de overstap naar connected cars. Amazon breidde Alexa’s aanwezigheid uit naar auto’s, Microsoft Azure heeft een autosysteem en Apple biedt Carplay voor iOS. Google-ouder Alphabet werkt ondertussen via zijn dochteronderneming Waymo aan een autonoom rijdende auto. Hoewel er ontelbare toepassingen voor de technologie zijn, was Bitcoin een van de eerste toepassingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *