Zilliqa

Zilliqa coin (ZIL)

De Zilliqa coin wordt gebruikt voor een erg snelle, betrouwbare en goedkope bijbehorende blockchain. In theorie kan die blockchain de hoogste doorvoer van data van alle decentrale blockchains aan, hoeveel mensen er ook gebruik van maken. Dit klinkt natuurlijk allemaal erg interessant! Wil je daarom meer weten over de ZIL coin? Lees dan vooral verder. We doen ons uiterste best om op onze site zoveel mogelijk informatie over de verschillende cryptocurrencies te leveren. Hierdoor kun je ook voor jezelf bepalen in wat voor cryptomunten je eventueel zou willen investeren en ontdek je concreet wat de huidige Zilliqa koers is en hoe je Zilliqa kopen kunt realiseren.

Introductie tot de ZIL coin

In vergelijking tot andere cryptovaluta is de Zilliqa crypto munt op een volledig nieuwe blockchain gecreëerd. Het is dus niet gebaseerd op een bestaand protocol. Hierdoor hebben de ontwikkelaars de kans gehad om veel dingen anders aan te pakken dan bij andere currencies wordt gedaan. Dit lijkt zeker met succes gebeurd te zijn! Er wordt bij de blockchain van de Zilliqa coin gebruik gemaakt van “sharding”. Dit houdt in dat grote databases opgedeeld worden in kleinere, snellere, makkelijker te onderhouden stukjes. Deze stukjes worden de “shards” genoemd. Al het werk op het blockchain netwerk kan hierdoor verdeeld worden over kleinere groepen. Uiteindelijk wordt al het werk weer samengevoegd tot één geheel en dan toegevoegd aan de blockchain.

Het principe van sharding klinkt waarschijnlijk vrij simpel, maar het is vrij lastig in de praktijk te brengen als het op cryptocurrencies aankomt. Het is dus erg knap dat het de ontwikkelaars van de ZIL coin toch gelukt is. De mensen achter het project vormen dan ook een erg sterk team. Velen van hen hebben één of zelfs meerdere PhD’s. Hierdoor is de Zilliqa crypto munt in principe een beter schaalbare versie van Ethereum geworden. Dit is ook niet ten koste gegaan van het decentrale karakter van het blockchain netwerk. Met meer naamsbekendheid kan deze currency dus wel eens erg populair gaan worden!

 

De vele voordelen van de blockchain van de Zilliqa crypto munt

Bij veel crypto projecten wordt gebruikt van Proof-of-Work (PoW) of Proof-of-Stake (PoS) als consensusmechanisme. Bij de ZIL coin steekt het anders in elkaar. Er wordt wel gebruik gemaakt van PoW, maar het wordt niet ingezet als consensusmechanisme. PoW hoeft hierdoor niet bij elk gemined block gebruikt te worden, wat veel energie bespaart.

Er wordt bij de blockchain van de Zilliqa coin op een andere, betere manier geschaald naarmate die blockchain groter wordt tegenover wanneer andere blockchains groter worden. De schaalbaarheid is enorm en bovendien kan een erg hoge transactiesnelheid bereikt worden. Om specifiek te zijn kunnen er ongeveer 2.500 transacties per seconde plaatsvinden. De transactiesnelheid wordt ook niet lager hoe meer nodes er op het blockchain netwerk gebruikt worden. Verder zijn er lage transactie- en miningkosten en zit het zeker goed qua veiligheid bij de Zilliqa crypto munt.

Zilliqa kopen en verkopen

# NAAM RATING Review LINK
1

Coinbase

coinbase review
Lees review
Algemene indruk & aantal munten
85
Storten & handelen
95
Gebruiksvriendelijkheid
95
Coinbase ➤
2

Binance

binance review
Lees review
Algemene indruk & aantal munten
90
Storten & handelen
80
Gebruiksvriendelijkheid
80
Binance ➤
3

Bittrex

bittrex review
Lees review
Algemene indruk & aantal munten
90
Storten & handelen
80
Gebruiksvriendelijkheid
70
Bittrex ➤
4

Kraken

kraken review
Lees review
Algemene indruk & aantal munten
90
Storten & handelen
85
Gebruiksvriendelijkheid
40
Kraken ➤
5

Poloniex

poloniex review
Lees review
Algemene indruk & aantal munten
90
Storten & handelen
80
Gebruiksvriendelijkheid
40
Poloniex ➤

Nieuws

Fear Of Missing Out Bitcoin

De Fear Of Missing Out: Bitcoin.

Omdat de prijs van Bitcoin steeds nieuwe recordhoogtes haalt, is de vraag nu bij iedereen of het anders is... read more

Bitcoin naar 10.000 dollar grens?

Bitcoin stijgt naar de hoogste prijs in een jaar; gaat hij deze week de $10k grens bereiken?

Een paar uur geleden brak Bitcoin bijna door de grens van 9000 dollar en kwam zo op het hoogste... read more

Anycoin Direct voegt (naast iDEAL) ook creditcard betalingen toe

Vanaf deze week is het mogelijk om Bitcoin en andere cryptovaluta te kopen bij de Nederlandse broker Anycoin Direct,... read more

Bitcoin kopen, via een Exchange of een Broker?

Er zijn twee manieren om cryptocurrencies – zoals bijvoorbeeld Bitcoin en Ethereum – te kopen en te verkopen: via... read more