Zcash koers

Zcash koers

De Zcash koers is een van de meest bijzondere koersen ter wereld. Het is namelijk een munt die bij de lancering meer dan 2 duizend euro waard was, en nu constant onder de € 100 blijft. Het beleefde tijdens de crypto-hype die eind 2017 ontstond wel een kleine piek, maar de waarde die het haalde was nog geen schimp van de koers Zcash waarde tijdens de lancering in oktober 2016. Op deze pagina bespreken we de belangrijkste ontwikkelingen van de koers Zcash waarde. Uiteindelijk doen we ook uitspraak over de toekomst van de Zcash prijs, voor zo ver dat mogelijk is. Na het lezen van deze pagina weet je in ieder geval alles over de loop van de koers. Dit kan jou ook verder helpen als je Zcash kopen wilt realiseren.

In onderstaande chart kun je de huidige waarde Zcash koers zien en kun je deze tot één jaar terug kijken.

  • ZEC
  • Zcash
    (ZEC)
  • Price
    48.84
  • Market Cap
    419,986,456.00

De vrije val van de Zcash prijs

Met alle goede bedoelingen werd de munt gelanceerd met een waarde van iets meer dan € 2.200,-. Maar het ging vanaf het begin helemaal fout met de Zcash koers. Binnen 4 weken was de waarde gezakt naar € 60,-. Het was één groot drama. In februari 2017 was de waarde op een gegeven moment zelfs nog maar € 27,- waard. Maar zoals de meeste mensen wel weten ging het in 2017 goed met de crypto-wereld. Ook met de Zcash koers ging het weer wat beter. Vooral vanaf november ging het hard. Dat kwam doordat munten als Bitcoin, Ethereum en Ripple plotseling wereldnieuws waren. Iedereen sprak erover en raakte geïnteresseerd in cryptomunten. Iedereen wilde de ‘nieuwe Bitcoin’ vinden die ook zo’n stijging mee ging maken. Vandaar dat alle munten massaal werden verhandeld waardoor alle prijzen stegen. Ook de Zcash waarde ging in één jaar tijd van € 27,- naar € 575,-. Eigenlijk een super jaar zou je dus zeggen. Toch is ook die Zcash prijs van € 575,- geen schimp van de waarde die het bij de lancering had.

Na de crypto-hype ging het al weer snel bergafwaarts en tegenwoordig schommelt de Zcash waarde al geruime tijd onder de € 100.-. Het team achter deze munt krijgt vanaf de lancering al tegenslag na tegenslag te verduren. Dat de waarde ooit weer richting die 2 duizend euro gaat is op dit moment een utopie. Het positieve is dat de Zcash waarde vanaf januari 2019 een constante stijging doormaakt. Weliswaar een langzame stijging, maar toch.

De oude koers Zcash waarde zal nooit terugkeren

Buiten dat de waarde de eerste maanden een vrije val kende, loopt de koers eigenlijk gelijk met andere munten. Als je de eerste maanden weg laat zie je dat het eenzelfde cyclus doormaakt als de meeste cryptomunten. Een mooie stijging in 2017 met uiteindelijk een duidelijke piek rondom december 2017 en januari 2018. Vervolgens een daling, en weer een stijging in april 2018. Dat overkwam veel munten. Daarna is het langzaam naar beneden gegaan met de Zcash koers tot en met januari 2019. Vanaf dat moment is de koers langzaam gaan stijgen. Ook dit komt voor veel munten bekend voor.

Het komt er dus eigenlijk op neer dat ook deze munt, net als vele andere munten, afhankelijk is van de grote munten. Zij bepalen voor een groot gedeelte de wereldwijde crypto-koers. We zien vanaf 2019 dat het weer goed gaat met Bitcoin en dat de gehele cryptowereld daarvan geniet. Ook in de toekomst is het dus belangrijk wat voor ontwikkelingen de grote munten doormaken. Krijgt Bitcoin of Ethereum het voor elkaar om echt een wereldwijd geaccepteerd betaalmiddel te worden? Dan zal ook de Zcash waarde omhoog gaan. Houd de ontwikkelingen dus aandachtig in de gaten!