Zcash

Zcash coin (ZEC)

Geïnteresseerd in cryptocurrencies waarbij je privacy een hoge prioriteit krijgt? Dan is de Zcash coin misschien wel wat voor jou. Bij deze munt zijn volledig anonieme transacties namelijk mogelijk. We zullen je op de huidige pagina uitleggen hoe dit in elkaar steekt. Ook zullen we je onder andere op de hoogte brengen van de Zcash koers, waar je Zcash kopen kunt realiseren en duidelijk maken hoe je de waarde ervan omrekent naar euro’s. Je kunt deze cryptomunt vooralsnog gewoon minen.

  • ZEC
  • Zcash
    (ZEC)
  • Price
    53.17
  • Market Cap
    456,755,038.00

Gegarandeerde anonimiteit bij gebruik van de ZEC coin

Het project rondom de Zcash coin heette eerst het Zerocash systeem en is gebaseerd op het Zerocoin protocol. Bij veel andere cryptocurrencies ligt de focus op transparantie van transacties. Het moet daarbij voor iedereen mogelijk zijn om transacties op de blockchain in te zien. Voor de ontwikkelaars van de Zcash crypto munt is het echter juist erg belangrijk dat alle transacties privé gehouden worden. Dit kan voor sommigen erg aantrekkelijk zijn, bijvoorbeeld voor bedrijven die niet willen dat anderen hun aankopen kunnen inzien. Het is wel altijd zichtbaar dat er een transactie heeft plaats gevonden, maar niet wat de afkomst, bestemming of waarde was.

De cryptografische technologie die de anonimiteit mogelijk maakt bij de Zcash crypto munt wordt zk-SNARK genoemd. Dit is een afkorting voor “zero-knowledge Succinct Non-interactive ARgument of Knowledge”. Je kunt waarschijnlijk wel gelijk inzien waarom dat er een afkorting wordt gebruikt. Met de technologie kunnen transacties gewoon geverifieerd worden, ondanks dat de inhoud van die transacties dus niet bekend wordt. Het bezit van bepaalde informatie kan daardoor aangetoond worden, maar die informatie hoeft dan niet onthuld te worden.

 

Populariteit van de Zcash crypto munt

Bij de introductie van de ZEC coin lag de waarde erg hoog. Ongewoon hoog zelfs. Echter is de waarde hard aan het dalen op het moment van schrijven. Dit komt doordat veel mensen niet veel vertrouwen hebben in de Zcash crypto munt. Natuurlijk kan dit in de toekomst altijd nog toenemen, maar voor nu is het vrij gedurfd om er in te investeren.

Iets dat waarschijnlijk voor veel mensen het vertrouwen in de Zcash coin laat kelderen is het feit dat veel van de opbrengsten naar het team achter het project gaan. Maar liefst 20% van de opbrengsten van de eerste 4% coins die gemined werden zijn naar het team gegaan. Hierna gaat er standaard 10% naar het team toe. Velen krijgen hierdoor het idee dat het doel van de mensen in het team puur is om de eigen zakken te vullen. Dit is begrijpelijk, maar het kan ook juist zo zijn dat die mensen hierdoor meer gemotiveerd worden om de blockchain te verbeteren. Er is ook nooit een ICO geweest voor de ZEC coin, omdat er genoeg geld voor de ontwikkeling verzameld kon worden via investeerders.

Zcash kopen en verkopen

# NAAM RATING Review LINK
1

Coinbase

coinbase review
Lees review
Algemene indruk & aantal munten
85
Storten & handelen
95
Gebruiksvriendelijkheid
95
Coinbase ➤
2

Binance

binance review
Lees review
Algemene indruk & aantal munten
90
Storten & handelen
80
Gebruiksvriendelijkheid
80
Binance ➤
3

Bittrex

bittrex review
Lees review
Algemene indruk & aantal munten
90
Storten & handelen
80
Gebruiksvriendelijkheid
70
Bittrex ➤
4

Kraken

kraken review
Lees review
Algemene indruk & aantal munten
90
Storten & handelen
85
Gebruiksvriendelijkheid
40
Kraken ➤
5

Poloniex

poloniex review
Lees review
Algemene indruk & aantal munten
90
Storten & handelen
80
Gebruiksvriendelijkheid
40
Poloniex ➤

Nieuws

Fear Of Missing Out Bitcoin

De Fear Of Missing Out: Bitcoin.

Omdat de prijs van Bitcoin steeds nieuwe recordhoogtes haalt, is de vraag nu bij iedereen of het anders is... read more

Bitcoin naar 10.000 dollar grens?

Bitcoin stijgt naar de hoogste prijs in een jaar; gaat hij deze week de $10k grens bereiken?

Een paar uur geleden brak Bitcoin bijna door de grens van 9000 dollar en kwam zo op het hoogste... read more

Anycoin Direct voegt (naast iDEAL) ook creditcard betalingen toe

Vanaf deze week is het mogelijk om Bitcoin en andere cryptovaluta te kopen bij de Nederlandse broker Anycoin Direct,... read more

Bitcoin kopen, via een Exchange of een Broker?

Er zijn twee manieren om cryptocurrencies – zoals bijvoorbeeld Bitcoin en Ethereum – te kopen en te verkopen: via... read more