Tezos

Tezos (XTZ coin)

Tezos is een blockchain die zichzelf kan evolueren door te upgraden. Daarom stemmen stakeholders (mensen die in het bezit zijn van de XTZ coin) over wijzigingen in het protocol, inclusief wijzigingen aan de stemprocedure zelf. Hierdoor moet een maatschappelijke consensus over de voorstellen bereikt worden. Verder ondersteunt de XTZ crypto coin slimme contracten en biedt het een platform om decentrale applicaties te bouwen.

  • XTZ
  • Tezos
    (XTZ)
  • Price
    1.49
  • Market Cap
    1,034,450,494.00

Zelf-amendement

De functionaliteit dat Tezos zichzelf kan upgraden zorgt er voor dat ze het netwerk niet in twee verschillende blockchains hoeven te splitsen (”fork”). Dit is heel belangrijk als je bedenkt dat de verwachtingen van een fork er voor kunnen zorgen dat de gemeenschap verdeelt. En dat niet alleen. Het kan ook de prikkels van belanghebbenden veranderen en de netwerkeffecten verstoren die zich in de loop van de tijd hebben gevormd. Vanwege deze zelf-aanpassing worden de kosten voor coördinatie en uitvoering van protocol upgrades verlaagd en kunnen toekomstige innovaties naadloos worden geïmplementeerd.

Tezos wordt bestuurd door alle belanghebbenden

In Tezos kunnen alle belanghebbenden deelnemen aan het bestuur. Dat zijn ook alle mensen die in het bezit zijn van de XTZ coin. De verkiezingscyclus biedt een formele en systematische procedure voor belanghebbenden om overeenstemming te bereiken over voorgestelde protocolwijzigingen. Dit proces is ook gecombineerd met de zelf-aanpassing functionaliteit. Daardoor kan het huidige verkiezingsproces verandert worden naar een beter mechanisme wanneer deze is ontdekt.

Gedecentraliseerde innovatie door de XTZ crypto coin

Voorgestelde wijzigingen die door belanghebbenden worden geaccepteerd, kunnen betalingen aan personen of groepen omvatten die het protocol verbeteren. Hierdoor wordt ook het onderhoud van het netwerk gedecentraliseerd. Daarom zal het stimuleren van een actief, open en divers ontwikkelaarsecosysteem dat wordt gestimuleerd om bij te dragen aan het protocol, de ontwikkeling en acceptatie van de XTZ crypto coin vergemakkelijken.

Slimme contracten en formele verificatie

De XTZ coin biedt een platform om slimme contracten te maken en decentrale applicaties te bouwen die niet gecensureerd of afgesloten kunnen worden door derden. Bovendien faciliteert de XTZ crypto coin formele verificatie, een techniek die wordt gebruikt om de beveiliging te verbeteren door eigenschappen wiskundig te bewijzen over programma’s zoals slimme contracten. Deze techniek kan, mits correct gebruikt, kostbare fouten en mogelijke debatten die volgen, helpen voorkomen.

Proof-of-Stake

Proof-of-Stake is een mechanisme waarmee de verschillende deelnemers van de XTZ coin overeenstemmingen bereiken over de stand van de blockchain. In tegenstelling tot andere PoS protocollen, kan bij Tezos elke belanghebbende deelnemen aan dit proces. Vervolgens worden ze beloond voor het bijdragen aan de veiligheid en stabiliteit van het netwerk.

XTZ coin delegatie

Om deel te kunnen nemen aan het PoS proces is een borg vereist. Daarom vertrouwt het protocol op een eerlijke meerderheid. Wanneer iemand oneerlijk gedrag vertoond zal deze persoon ”gestraft” worden. Daar tegenover staat dat je wordt beloond bij eerlijk gedrag. Tot slot kunnen gebruikers die niet willen deelnemen aan een proces, hun rechten aan andere gebruikers delegeren.

XTZ coin kopen en verkopen

Ben je geïnteresseerd geraakt en wil je onderdeel worden van dit geheel? Dan is het Tezos kopen (XTZ coin) iets voor jou! Daarom hebben we in onderstaande tabel de verschillende XTZ exchanges gerangschikt.

# NAAM RATING Review LINK
1

Coinbase

coinbase review
Lees review
Algemene indruk & aantal munten
85
Storten & handelen
95
Gebruiksvriendelijkheid
95
Coinbase ➤
2

Binance

binance review
Lees review
Algemene indruk & aantal munten
90
Storten & handelen
80
Gebruiksvriendelijkheid
80
Binance ➤
3

Bittrex

bittrex review
Lees review
Algemene indruk & aantal munten
90
Storten & handelen
80
Gebruiksvriendelijkheid
70
Bittrex ➤
4

Kraken

kraken review
Lees review
Algemene indruk & aantal munten
90
Storten & handelen
85
Gebruiksvriendelijkheid
40
Kraken ➤
5

Poloniex

poloniex review
Lees review
Algemene indruk & aantal munten
90
Storten & handelen
80
Gebruiksvriendelijkheid
40
Poloniex ➤

Nieuws

Fear Of Missing Out Bitcoin

De Fear Of Missing Out: Bitcoin.

Omdat de prijs van Bitcoin steeds nieuwe recordhoogtes haalt, is de vraag nu bij iedereen of het anders is... read more

Bitcoin naar 10.000 dollar grens?

Bitcoin stijgt naar de hoogste prijs in een jaar; gaat hij deze week de $10k grens bereiken?

Een paar uur geleden brak Bitcoin bijna door de grens van 9000 dollar en kwam zo op het hoogste... read more

Anycoin Direct voegt (naast iDEAL) ook creditcard betalingen toe

Vanaf deze week is het mogelijk om Bitcoin en andere cryptovaluta te kopen bij de Nederlandse broker Anycoin Direct,... read more

Bitcoin kopen, via een Exchange of een Broker?

Er zijn twee manieren om cryptocurrencies – zoals bijvoorbeeld Bitcoin en Ethereum – te kopen en te verkopen: via... read more