Tether

Tether coin (USDT)

Van de vele verschillende cryptomunten is de Tether coin één van de meest stabiele. De waarde ervan wordt uitgedrukt in USDT. We proberen bij NuCrypto je een duidelijke omschrijving van deze cryptovaluta te geven. We leggen verder ook uit wat de beste wallets ervoor zijn en waar je Tether kopen of verkopen het best kunt doen. We willen natuurlijk dat je over zoveel mogelijk informatie beschikt.

  • USDT
  • Tether
    (USDT)
  • Price
    1.00
  • Market Cap
    4,638,864,079.00

Achtergrond van de Tether coin

Voorheen droeg deze munt de naam Realcoin. Het was toen één van de eerste altcoins. Het project kreeg echter te veel concurrentie van andere altcoins en de oprichters wilden bovendien afstappen van het idee dat de Tether coin een altcoin is. Een belangrijk principe van de munt is dat één Tether USDT coin altijd evenveel waard is als één US-dollar. Aangezien de dollar als een erg stabiele munteenheid wordt gezien, is de USDT Tether coin dit daarmee ook. Als je investeert in deze valuta, zul je niet snel schrikken van flinke dalingen in waarde. Het bedrijf achter het project beweert dat je één USDT kan inruilen voor één dollar, maar garandeert dit zelf niet en voelt zich hier niet verplicht tot. Hoe veilig de Tether USDT coin werkelijk is, is dus vooralsnog niet heel duidelijk. Ook lijkt het nog niet erg goed bestand tegen hackers.

 

Waarom is de Tether USDT coin populair?

Voordelen van de Tether USDT coin ontstaan voornamelijk door de zekerheid die er, ondanks wat onduidelijkheden, aan vast hangt. Er hoeft amper rekening gehouden te worden met wisselingen in de Tether koers, maar de voordelen van de blockchain technologie kunnen toch benut worden.

Je kunt ook een andere cryptocurrency inwisselen voor de Tether coin, zodat je er zeker van kunt zijn dat de waarde zo goed als onveranderd zal blijven. Je zult met deze munt ook geen verlies lijden, maar dit houdt ook in dat je geen winst gaat maken. Voor sommige mensen kan dit een pluspunt zijn, maar voor mensen die snel geld willen verdienen met cryptocurrency is het minder aantrekkelijk.

Zoals bij vele andere cryptocurrency, is een groot voordeel dat transacties snel afgehandeld kunnen worden. Banken worden namelijk in principe overbodig, omdat alles via de blockchain geregeld kan worden. Hier moet echter wel bij vermeld worden dat het bedrijf achter de Tether coin ervoor gekozen heeft om toch de valuta aan bankrekeningen te koppelen. Waar deze specifieke currency in uitblinkt, is het feit dat de koers gelijk blijft aan de koers van de dollar, in tegenstelling tot wat bijvoorbeeld het geval is bij Bitcoin. Overstappen naar een economie waarin gebruik gemaakt wordt van blockchain zou hierdoor een minder grote stap moeten zijn dan bij het gebruiken van een andere cryptovaluta.

Tether kopen en verkopen

# NAAM RATING Review LINK
1

Coinbase

coinbase review
Lees review
Algemene indruk & aantal munten
85
Storten & handelen
95
Gebruiksvriendelijkheid
95
Coinbase ➤
2

Binance

binance review
Lees review
Algemene indruk & aantal munten
90
Storten & handelen
80
Gebruiksvriendelijkheid
80
Binance ➤
3

Bittrex

bittrex review
Lees review
Algemene indruk & aantal munten
90
Storten & handelen
80
Gebruiksvriendelijkheid
70
Bittrex ➤
4

Kraken

kraken review
Lees review
Algemene indruk & aantal munten
90
Storten & handelen
85
Gebruiksvriendelijkheid
40
Kraken ➤
5

Poloniex

poloniex review
Lees review
Algemene indruk & aantal munten
90
Storten & handelen
80
Gebruiksvriendelijkheid
40
Poloniex ➤

Nieuws

Fear Of Missing Out Bitcoin

De Fear Of Missing Out: Bitcoin.

Omdat de prijs van Bitcoin steeds nieuwe recordhoogtes haalt, is de vraag nu bij iedereen of het anders is... read more

Bitcoin naar 10.000 dollar grens?

Bitcoin stijgt naar de hoogste prijs in een jaar; gaat hij deze week de $10k grens bereiken?

Een paar uur geleden brak Bitcoin bijna door de grens van 9000 dollar en kwam zo op het hoogste... read more

Anycoin Direct voegt (naast iDEAL) ook creditcard betalingen toe

Vanaf deze week is het mogelijk om Bitcoin en andere cryptovaluta te kopen bij de Nederlandse broker Anycoin Direct,... read more

Bitcoin kopen, via een Exchange of een Broker?

Er zijn twee manieren om cryptocurrencies – zoals bijvoorbeeld Bitcoin en Ethereum – te kopen en te verkopen: via... read more