Stellar koers

Stellar koers

Het verloop van de Stellar koers kan worden gezien als een die verschilt van vele andere munten. De Stellar waarde kent namelijk vaker momenten dat de prijs binnen de kortste keren hard omhoog schiet. Buiten de crypto hype van eind 2017 / begin 2018 hebben veel munten geen stijgingen meer meegemaakt. Bij de Stellar prijs is dat dus een ander verhaal. Toch werd de hoogste waarde natuurlijk wel bereikt tijdens de crypto-gekte rond die welbekende jaarwisseling van 2017/2018. Op 1 januari om precies te zijn bereikte de Stellar koers een ongekende hoogte van € 0,59. Hoe ging het daarvoor met de koers? En wat zijn de ontwikkelingen op dit moment? Dat kom je allemaal te weten op deze pagina.

In onderstaande tijdlijn kun je de huidige waarde Stellar koers zien. Je kunt de instellingen ook aanpassen waardoor je tot één jaar geleden kunt terugkijken.

  • XLM
  • Stellar
    (XLM)
  • Price
    0.060150
  • Market Cap
    1,215,332,784.00

Waarde Stellar koers genoot mee van de crypto-hype

De Stellar koers is er een die al jaren draait. De eerste jaren was het rustig. Over de hele wereld waren slecht enkele personen bekend met deze munt. Verder was de aandacht voor deze munt echter klein, vandaar dat de prijs jarenlang onder de € 0,003 bleef. De Stellar waarde kan namelijk pas groeien als er meer mensen zijn die de munt willen kopen. In het voorjaar van 2017 gebeurde dan eindelijk waar alle teams achter de cryptomunten al zo lang op hoopten. De wereld van cryptocoins werd namelijk ontdekt door steeds meer mensen en het verspreidde zich redelijk snel over de hele wereld. Dit zag je snel terug aan de ontwikkeling van de Stellar prijs. Deze schoot namelijk binnen 4 weken van onder de € 0,002 naar maar liefst € 0,05. Dat betekent een enorme stijging. Hier bleef het slechts een aantal maanden bij.

Eind november begon eigenlijk de droom van iedere crypto-bewonderaar. Opeens waren munten als Bitcoin, Ethereum en Ripple wereldnieuws en werden mensen enthousiast van de ideeën dat deze munten over een aantal jaar het nieuwe betaalmiddel zouden kunnen worden. Het werd het gesprek van de dag en mensen spoorden elkaar aan om te gaan handelen. Zo stegen de prijzen van elke cryptomunt enorm, zo ook de koers Stellar waarde. Begin november zat de waarde steeds tussen de 2 en 3 cent. Op 1 januari was dit € 0,59. Dat betekent dat in ongeveer 8 weken tijd de waarde ongeveer 30 keer zo veel waard was geworden. Wanneer je terugkijkt naar het begin van 2017, toen de waarde nog onder de € 0,002 zat, is dat zelfs 300 keer zo veel.

Een ”hype” kan snel voorbij zijn

Vanaf dit hoogtepunt is het echter alleen maar omlaag gegaan met vrijwel iedere cryptomunt. Toch is de Stellar koers er een die zich vanaf dat moment anders heeft gedragen dan veel andere munten. Er zijn sindsdien namelijk al drie momenten geweest waarbij de Stellar waarde weer flink omhoog schoot. 3 maanden na het bereiken van de € 0,59 was de waarde alweer gedaald naar € 0,16. Maar in april schoot de Stellar prijs binnen 3 weken naar € 0,36. Dat is dus meer dan een verdubbeling. Vervolgens ging de waarde weer dalen en schoot het wéér naar de € 0,16. Dat was weer van korte duur want in juli schoot de waarde voor de derde keer snel omhoog. Nu ging het binnen 2 weken van 16 naar 27 cent. Dat betekent weer bijna een verdubbeling. Niet geheel verrassend bleek ook dit weer van korte duur. Wéér ging de waarde dalen en veel mensen zullen op dat moment gedacht hebben dat het toch wel een keer afgelopen was. Maar nee, in september, oktober en november heeft de Stellar waarde weer een stijging van 17 naar 23 cent gerealiseerd. Dat is relatief gezien een behoorlijke stijging. Helaas was dit de laatste keer dat de Stellar prijs zo’n ontwikkeling heeft doorgemaakt. Al maanden schommelt de prijs tussen de 5 en 10 eurocent.

Het einde, of misschien wel een nieuw begin van de koers Stellar waarde?

Het komt er dus wel op neer dat het verloop van de koers onvoorspelbaar is. Waar andere munten geen behoorlijke stijgingen meer hebben meegemaakt, ondervind deze munt dat wel. Daarom is de verwachting dat dit soort momenten het komende jaar weer gaan voorkomen. Dat kan eigenlijk met zekerheid gezegd worden. Hoe de Stellar koers op de langere termijn gaat bewegen is natuurlijk moeilijker te zeggen. We zien dat de koers al maanden lang stabiel is en dat hij in ieder geval niet verder is gaan dalen. Veel experts denken eigenlijk dat de munten op dit moment al maanden stabiel zijn en wel op hun laagste punt zitten. Daarmee bedoelen ze dus dat het in de toekomst alleen maar beter kan worden en niet slechter. Maar laten we voorop stellen dat dit verwachtingen zijn en dat de toekomst dus zal gaan uitwijzen wie er gelijk heeft.