Stellar

Stellar coin (XLM)

Bitcoin haalde de afgelopen jaren veelvuldig de krantenkoppen, maar er waren meer cryptocurrencies met indrukwekkende winsten. De Stellar coin was er hier één van. Met een Stellar koers stijging van 41.900% (!) in 2017 behoorde de cryptomunt van Lumen tot de snelste stijgers. Maar wat is het? En wat zijn de eigenschappen? We zullen je hieronder uitleggen wat de Stellar coin (XLM coin) is en waarom ze samenwerken met bijvoorbeeld IBM.

  • XLM
  • Stellar
    (XLM)
  • Price
    0.060243
  • Market Cap
    1,217,206,551.00

Wat is de Stellar?

De Stellar coin is een open source betalingstechnologie die veel gelijkenissen vertoont met de Ripple. Geen toeval, de oprichter, Jed McCaleb, was mede-oprichter van Ripple. De Stellar crypto munt is een betalingstechnologie die (net als de Ripple) ernaar streeft om financiële instellingen te verbinden en de kosten en tijd die nodig zijn voor grensoverschrijdende overdrachten drastisch te verminderen. Beide betalingsnetwerken gebruikten aanvankelijk hetzelfde protocol. Dit is echter waar de overeenkomsten eindigen. Er zijn namelijk grote verschillen.

 

Verschillen tussen Stellar crypto munt en Ripple

Het grootste verschil is dat Ripple een gesloten systeem is, Stellar is open source. Ze hebben ook verschillende klanten. Ripple werkt met gevestigde bankinstellingen om hun grensoverschrijdende overdrachtstechnologie te stroomlijnen. De XLM coin is daarentegen meer gericht op het ontwikkelen van markten en heeft meerdere gebruiksmogelijkheden voor zijn technologie, waaronder geldovermakingen en bankkredietuitgifte.

 

Samenwerking XLM coin en IBM

De XLM coin kwam in oktober 2017 in de schijnwerpers nadat het een samenwerking met IBM had aangekondigd. Het partnerschap voorziet in het opzetten van meerdere valuta corridors tussen landen in de Stille Zuidzee. Het project heeft als doelstelling om tot 60 procent van alle grensoverschrijdende betalingen in de regio te verwerken, waaronder landen als Australië, Fiji en Tonga. Dit zal verbindingen tussen kleine bedrijven, non-profitorganisaties en lokale bankinstellingen mogelijk maken om commerciële transacties te bespoedigen. Een boer in Samoa bijvoorbeeld, kan transacties met een koper in Indonesië aangaan en uitvoeren.

 

Hoe werkt het?

De basisbediening van de Stellar crypto munt is vergelijkbaar met die van de meeste gedecentraliseerde betaaltechnologieën. Het heeft een netwerk van gedecentraliseerde servers met een exchange dat elke 2 tot 5 seconden tussen alle knooppunten wordt bijgewerkt. Elk ‘knooppunt’ in het Stellar-netwerk kiest een andere reeks betrouwbare knooppunten. Zodra een transactie door alle knooppunten in deze set is goedgekeurd, wordt deze als goedgekeurd beschouwd. Het verkorte proces heeft het netwerk van de XLM coin extreem snel gemaakt en kan maar liefst 1.000 bewerkingen per seconde verwerken.

Stellar kopen en verkopen

Coinbase heeft zijn cryptomunten uitgebreid met de Stellar crypto munt. Goed nieuws! Het is nu mogelijk om direct Stellar Lumens (XLM) te kopen en niet eerst via een transactie van de Bitcoin. Wil je via een andere exchange dan Coinbase de Stellar kopen? Hieronder vind je de cryptocurrency exchanges die wij aanbevelen op de Stellar te kopen.

# NAAM RATING Review LINK
1

Coinbase

coinbase review
Lees review
Algemene indruk & aantal munten
85
Storten & handelen
95
Gebruiksvriendelijkheid
95
Coinbase ➤
2

Binance

binance review
Lees review
Algemene indruk & aantal munten
90
Storten & handelen
80
Gebruiksvriendelijkheid
80
Binance ➤
3

Bittrex

bittrex review
Lees review
Algemene indruk & aantal munten
90
Storten & handelen
80
Gebruiksvriendelijkheid
70
Bittrex ➤
4

Kraken

kraken review
Lees review
Algemene indruk & aantal munten
90
Storten & handelen
85
Gebruiksvriendelijkheid
40
Kraken ➤
5

Poloniex

poloniex review
Lees review
Algemene indruk & aantal munten
90
Storten & handelen
80
Gebruiksvriendelijkheid
40
Poloniex ➤

Nieuws

Fear Of Missing Out Bitcoin

De Fear Of Missing Out: Bitcoin.

Omdat de prijs van Bitcoin steeds nieuwe recordhoogtes haalt, is de vraag nu bij iedereen of het anders is... read more

Bitcoin naar 10.000 dollar grens?

Bitcoin stijgt naar de hoogste prijs in een jaar; gaat hij deze week de $10k grens bereiken?

Een paar uur geleden brak Bitcoin bijna door de grens van 9000 dollar en kwam zo op het hoogste... read more

Anycoin Direct voegt (naast iDEAL) ook creditcard betalingen toe

Vanaf deze week is het mogelijk om Bitcoin en andere cryptovaluta te kopen bij de Nederlandse broker Anycoin Direct,... read more

Bitcoin kopen, via een Exchange of een Broker?

Er zijn twee manieren om cryptocurrencies – zoals bijvoorbeeld Bitcoin en Ethereum – te kopen en te verkopen: via... read more