Ripple koers

Ripple koers (XRP koers)

Dagelijks houden duizenden mensen in Nederland de Ripple koers (XRP koers) in de gaten. Samen met Ethereum en Litecoin is het een van de bekendste cryptocurrenciesBitcoin. Net als vele andere cryptomunten bereikte de koers Ripple in 2017 haar hoogtepunt. De crypto-gekte zorgde voor geweldige stijgingen in de Ripple koers. Helaas is het daarna ook bergafwaarts gegaan. Dit geldt eigenlijk voor iedere cryptomunt. Toch blijven er altijd genoeg mensen en experts die vertrouwen hebben in deze munt. Wij van Downen zullen je een beeld geven van de ontwikkelingen in de Ripple koers. Je komt te weten welke factoren de koers beïnvloeden en wat het voor gevolgen heeft voor de toekomst van de XRP koers.

In onderstaande tijdlijn kun je de huidige koers Ripple bekijken. Ook kun je de tijdbalk aanpassen waardoor je de geschiedenis kunt bekijken.

  • XRP
  • XRP
    (XRP)
  • Price
    0.243413
  • Market Cap
    10,625,880,069.00

De Ripple koers kent pieken en dalen

De XRP coin leefde lange tijd een bestaan waar bijna niemand van wist. Toch waren er mensen en organisaties die flink vertrouwen hadden dat de munt iets kon gaan betekenen. Zelfs banken zagen het zitten. Zo kreeg het in 2015 van de grote bank Santander een financiering van $4 miljoen. In hetzelfde jaar deden nog een aantal andere banken hetzelfde, waaronder UniCredit. In 2016 werden deze financieringen alleen nog maar groter. Dit zorgde er natuurlijk voor dat de mogelijkheden groeiden. Er was veel geld om te ontwikkelen op meerdere vlakken en dat sprak veel mensen aan. Al snel was het na Bitcoin een van de meest bekende cryptocurrencies ter wereld. Toch bleef de waarde lange tijd stabiel. De waarde schommelde continu rond de € o,oo6 in 2016. Het jaar 2017 werd een grote doorbraak voor de wereld van cryptocurrencies. Bitcoin was in 2017 een grote hype en kwam dagelijks in het nieuws. Dit zorgt er natuurlijk voor dat de interesse in cryptocurrencies in zijn geheel groeide. Hier plukte ook de Ripple koers zijn vruchten van. Begin 2017 was de waarde nog rond de €0,006 en deze was 31 december 2017 boven de €2,-.  Dat is een onwerkelijke stijging binnen slechts 12 maanden tijd.

De XRP koers crypto-gekte bleek niet voor lang

Helaas komt na deze hype ook een groot verval. In maart 2018 was de waarde Ripple koers weer gezakt tot onder de € 0,50. Dat zorgde voor veel sombere gezichten, vooral bij mensen die tijdens de hype hadden gekocht. De koers bleef gedurende 2018 steeds zakken, tot dat er in september een nieuw platform genaamd xRapid werd gelanceerd. Na de lancering van dit platform verdubbelde de koers Ripple zich binnen 4 dagen! Helaas is de waarde vanaf november toch weer gaan zakken. Het positieve is dat gebeurtenissen zoals deze dus wel positieve invloed hebben op de Ripple koers. Dat biedt hoop voor de toekomst.

Koers Ripple verwachting

Eigenlijk kan niemand echt vertellen wat er met de XRP koers gaat gebeuren. Het hangt van zoveel zaken af, dat het gewoon echt afwachten is wat er gaat gebeuren. Een hype rondom een andere munt kan er al voor zorgen dat de koers gaat stijgen, kijk maar naar de hype rondom Bitcoin in 2017. Ook heb je gelezen dat gebeurtenissen zoals de lancering van een nieuw platform grote gevolgen kunnen hebben voor de koers. Een koers Ripple verwachting is dus lastig uit te spreken. Wij verwachten wel dat de Waarde zal stijgen als ze weer met een nieuw product komen en dat daardoor de Ripple verwachting kan worden bijgesteld. Ook als bijvoorbeeld de Bitcoin weer positief in het nieuws gaat komen zal de waarde flink gaan stijgen. Het afgelopen jaar was dus geen feest voor Ripple, maar wie weet wat er in de toekomst kan gaan gebeuren.