Ripple

Ripple coin (XRP coin)

Hoewel Bitcoin nog steeds de koning der munten is in de cryptowereld, zit de Ripple coin – net als Ethereum – Bitcoin aardig op de hielen. Het wordt nog altijd geclassificeerd als een cryptocurrency, maar de manier waarop het is opgericht en de manier waarop het werkt, verschilt toch sterk van dat van andere cryptocoins. Dat is de reden waarom, als je overweegt te investeren in deze munt, je eerst moet weten wat dit fenomeen is. Wij van NuCrypto gaan je dat proberen in het kort uit te leggen en bespreken onder andere de Ripple koers.

  • XRP
  • XRP
    (XRP)
  • Price
    0.233217
  • Market Cap
    10,180,807,809.00

Ontstaan van de XRP coin

De XRP coin was tot voor kort een vrij onbekende cryptocoin, maar is in korte tijd de top 3 van grootste cryptovaluta binnengedrongen. Hij is alleen niet zoals de Bitcoin en Ethereum voor de consument, maar meer bedoeld voor banken; zij kunnen de XRP coin gebruiken om supersnelle internationale transacties uit te voeren. Het is dus geen echt betaalmiddel – zoals Bitcoin en Ether dat wel zijn – maar is speciaal ontworpen voor financiële instituties en betalingsproviders. Simpel gezegd zijn Bitcoins en Ethers bedoeld om waarde op te slaan, Ripple is een overkoepelend platform hierin. En de Ripple coin kan dit razendsnel, binnen maximaal 4 seconde. Banken doen hier zelf meerdere dagen over, tegen bovendien grote vergoedingen.

Ripple coin is opgericht in San Francisco door Ripple Labs en wordt hier nog steeds door ondersteund. Het valutanetwerk heet officieel Ripple Transaction Protocol (RTXP), waarbij de cryptocoin de Ripple is, ook wel afgekort tot XRP coin. Eén bedrijf en dus geen groot netwerk van ontwikkelaars, zoals de Bitcoin. Ripple Labs heeft ook bepaald toen ze hem ontwierpen, dat er een vast aantal Ripples zijn: 100 miljard. Waar Bitcoin continu groeit met een uiteindelijk maximum – en Ethereum theoretisch geen limiet heeft – is er dus al jaren bekend hoeveel Ripples er zijn. Je kunt de XRP coin dus ook niet minen.

 

Omarming van de Ripple crypto munt

De Ripple crypto munt focust zich, in tegenstelling tot andere cryptovaluta, op grote internationale instanties en bedrijven. Banken zien in dat transactiesnelheden vergroot moet worden. En de Ripple crypto munt kan 2.000 transacties per seconde aan, Bitcoin slechts 7 per seconde. Hier ligt de grootste kracht van de munt en dat is waarom bedrijven de munt vorig (en ook dit jaar) massaal (o.a. Santander, Shanghai Huarui Bank, UBS) omarmden. Ripple Labs wil de technologie achter de munt gaan gebruiken om snellere banktransacties over de hele wereld mogelijk te maken. Terwijl Bitcoin en andere cryptocurrencies zijn gebouwd op het idee om financiële transacties te scheiden van de financiële organisaties – en dus de bank moeten vervangen – is de Ripple crypto munt in bijna alle opzichten het tegenovergestelde en daarom een zeer interessante munt om aan te schaffen. Hieronder vind je de exchanges die wij aanbevelen om Ripple kopen te realiseren.

Ripple kopen en verkopen

# NAAM RATING Review LINK
1

Coinbase

coinbase review
Lees review
Algemene indruk & aantal munten
85
Storten & handelen
95
Gebruiksvriendelijkheid
95
Coinbase ➤
2

Binance

binance review
Lees review
Algemene indruk & aantal munten
90
Storten & handelen
80
Gebruiksvriendelijkheid
80
Binance ➤
3

Bittrex

bittrex review
Lees review
Algemene indruk & aantal munten
90
Storten & handelen
80
Gebruiksvriendelijkheid
70
Bittrex ➤
4

Kraken

kraken review
Lees review
Algemene indruk & aantal munten
90
Storten & handelen
85
Gebruiksvriendelijkheid
40
Kraken ➤
5

Poloniex

poloniex review
Lees review
Algemene indruk & aantal munten
90
Storten & handelen
80
Gebruiksvriendelijkheid
40
Poloniex ➤

Nieuws

Fear Of Missing Out Bitcoin

De Fear Of Missing Out: Bitcoin.

Omdat de prijs van Bitcoin steeds nieuwe recordhoogtes haalt, is de vraag nu bij iedereen of het anders is... read more

Bitcoin naar 10.000 dollar grens?

Bitcoin stijgt naar de hoogste prijs in een jaar; gaat hij deze week de $10k grens bereiken?

Een paar uur geleden brak Bitcoin bijna door de grens van 9000 dollar en kwam zo op het hoogste... read more

Anycoin Direct voegt (naast iDEAL) ook creditcard betalingen toe

Vanaf deze week is het mogelijk om Bitcoin en andere cryptovaluta te kopen bij de Nederlandse broker Anycoin Direct,... read more

Bitcoin kopen, via een Exchange of een Broker?

Er zijn twee manieren om cryptocurrencies – zoals bijvoorbeeld Bitcoin en Ethereum – te kopen en te verkopen: via... read more