NEM koers

NEM koers

De NEM koers loopt vanaf 2015 en heeft dus al een aantal jaar achter de rug. De lijn van deze koers verschilt niet veel van die van andere munten, maar toch onderscheid de NEM koers zich van vele andere munten. Dat komt door de extreme stijging. Elke munt steeg tijdens de crypto-gekte van 2017, maar niet elke munt steeg zo hard als de NEM waarde. In één jaar tijd was de waarde minimaal 400 keer zo veel waard geworden. Dat is ongekend. In het verloop van deze pagina gaan we dieper in op de ontwikkelingen die de NEM prijs heeft meegemaakt. Ook hebben we het over de toekomst van deze munt.

In onderstaande tijdlijn kun je de huidige koers NEM waarde zien. Ook kun je de statistieken aanpassen en tot één jaar terug kijken.

  • XEM
  • NEM
    (XEM)
  • Price
    0.036951
  • Market Cap
    332,558,155.00

De ongekende stijging van de koers NEM waarde

Tot 2016 was het stil rondom deze munt. Sterker nog, de NEM prijs lag constant onder de € 0,0002. In 2016 ging het al wat beter en steeg de waarde een aantal keer voorzichtig richting de € 0,01. Procentueel gezien was dat al een bijzonder grote stijging. Zoals bekend kwam de grote doorbraak van de cryptowereld in 2017. Dat was terug te zien aan alle stijgingen. Maar hoe kwam dat nou? Zoals gezegd bleven de koersen stijgen en dat zorgde voor veel enthousiasme bij de mensen die cryptomunten in hun bezit hadden. Op een gegeven moment was het zo ”hot” dat het wereldnieuws werd. Vooral Bitcoin, Ethereum en Ripple haalden iedere dag het nieuws vanwege ongekende stijgingen. Het ging in de rondte dat dit de nieuwe betaalmiddelen zouden worden voor de toekomst. Ook op straat was het een aantal weken hét gesprek van de dag. Hierdoor wilden heel veel mensen iets hebben van deze munten. Er waren op dat moment namelijk alleen maar positieve berichten en verhalen, want iedereen had er op dat moment geld op verdiend.

Ook deze munt genoot mee van deze doorbraak, die vooral vanaf november voor grote ontwikkelingen zorgde. Gedurende 2017 was de koers NEM waarde al gestegen naar €0,25. Maar vanaf november ging het hard. Uiteindelijk stopte de stijging bij een NEM koers van € 1,36 op 1 januari 2018. Helaas ging het daarna net zo snel weer bergafwaarts met de NEM koers. Eind maart van 2018 was de waarde nog maar ‘slechts’ 18 eurocent. Nog geen drie maanden nadat de NEM prijs € 1,36 bedroeg. In april verdubbelde de waarde zich nog een keer, maar dit heeft achteraf niet voor een ommekeer gezorgd. Vanaf augustus 2018 schommelt de waarde al steeds onder de € 0,10 en hier lijkt op korte termijn geen verandering in te komen.

Afhankelijk van de grote munten

Deze munt is een van de vele munten die afhankelijk is van wat er met grotere munten gebeurt. Gaan Bitcoin en andere munten doorpakken en gelden als een geaccepteerd betaalmiddel? Dan is de kans groot dat deze munt hier van mee zal profiteren. Als we de gehele NEM koers bekijken zien we dat de munt nooit uit zichzelf is opgestaan. Alleen wanneer andere munten dat deden. Daarentegen is de NEM waarde wel een stuk meer gestegen dan andere munten. Dat betekend dat het bij een toekomstige stijging wel meteen hard kan gaan. Houdt dus vooral de algemene crypto-ontwikkelingen in de gaten. Een nieuwe crypto hype zal voor enorme stijgingen kunnen zorgen van de koers NEM waarde.