NEM coin (XEM)

Een goed beveiligde, jonge cryptomunt is de NEM coin. Eigenlijk is het meer dan alleen een coin, het is een volledig blockchainplatform waarmee verschillende handelingen uitgevoerd kunnen worden. Helaas is online shoppen er hier (nog) niet één van. De werkelijke valuta wordt uitgedrukt in XEM coin. We zullen je wat meer informatie over deze munt geven, omdat het niet de makkelijkste cryptocurrency is om mee te beginnen. Verder proberen we te verduidelijken wat de beste wallets voor NEM kopen zijn en hoe de NEM koers ervoor staat. We willen ervoor zorgen dat je een goede afweging tussen de NEM crypto coin en de andere beschikbare cryptomunten kunt maken.

  • XEM
  • NEM
    (XEM)
  • Price
    0.039047
  • Market Cap
    351,422,784.00

Ontwikkeling van de XEM coin

De NEM crypto coin is in 2015 opgericht. De munt werd geïntroduceerd op het BitcoinTalk forum door een onbekend persoon met de gebruikersnaam “UtopianFuture”. Het project zou oorspronkelijk afgeleid worden van de NXT valuta, maar uiteindelijk is een volledig nieuwe code geschreven. De benaming is een afkorting van “New Economy Movement”. Deze beweging bestaat uit de mensen die de munt wilden ontwikkelen en sterk voorstander zijn van blockchain technologie. In korte tijd is deze cryptovaluta erg populair geworden. Echter is het voor de meesten niet de eenvoudigste munt om mee aan de slag te gaan, omdat er veel verschillen zijn met andere munten en de officiële website niet zo makkelijk te begrijpen is.

 

Wat is er uniek aan de NEM crypto coin?

Doordat de XEM coin niet gebaseerd is op de code van een andere munt, ontstaan er wat voordelen tegenover andere cryptocurrencies. Een groot voordeel is bijvoorbeeld dat transacties met de NEM coin sneller afgehandeld kunnen worden dan met bijvoorbeeld Bitcoin. Ook is er een betere beveiliging aanwezig dan bij veel andere cryptomunten door het gebruik van encryptie.

Wat verder erg uniek is bij de NEM coin is dat er namespaces aangemaakt kunnen worden. Zo’n namespace kan vergeleken worden met het hebben van een eigen domein. Hier kan ook een reputatie aan toegekend worden. Dit gebeurt via het Eigentrust++ systeem. Als je meer transacties voltooit, krijg je een hogere reputatie volgens het proof-of-importance principe. Je wordt zo gemotiveerd om je veel bezig te houden met de XEM coin, maar dit zorgt er wel voor dat niet iedereen gelijk is binnen de blockchain. Bij andere valuta, zoals bij de Bitcoin, wordt vaak juist een proof-of-work systeem in gebruik genomen. Dit houdt in dat je coins verdient door te minen. Bij de munt van de New Economy Movement verdien je coins door middel van harvesting. Je moet hier dus eerst wel een goede reputatie voor opgebouwd hebben. Ook moet je minimaal 10.000 NEM crypto coins in bezit hebben.

NEM kopen en verkopen

# NAAM RATING Review LINK
1

Coinbase

coinbase review
Lees review
Algemene indruk & aantal munten
85
Storten & handelen
95
Gebruiksvriendelijkheid
95
Coinbase ➤
2

Binance

binance review
Lees review
Algemene indruk & aantal munten
90
Storten & handelen
80
Gebruiksvriendelijkheid
80
Binance ➤
3

Bittrex

bittrex review
Lees review
Algemene indruk & aantal munten
90
Storten & handelen
80
Gebruiksvriendelijkheid
70
Bittrex ➤
4

Kraken

kraken review
Lees review
Algemene indruk & aantal munten
90
Storten & handelen
85
Gebruiksvriendelijkheid
40
Kraken ➤
5

Poloniex

poloniex review
Lees review
Algemene indruk & aantal munten
90
Storten & handelen
80
Gebruiksvriendelijkheid
40
Poloniex ➤

Nieuws

Fear Of Missing Out Bitcoin

De Fear Of Missing Out: Bitcoin.

Omdat de prijs van Bitcoin steeds nieuwe recordhoogtes haalt, is de vraag nu bij iedereen of het anders is... read more

Bitcoin naar 10.000 dollar grens?

Bitcoin stijgt naar de hoogste prijs in een jaar; gaat hij deze week de $10k grens bereiken?

Een paar uur geleden brak Bitcoin bijna door de grens van 9000 dollar en kwam zo op het hoogste... read more

Anycoin Direct voegt (naast iDEAL) ook creditcard betalingen toe

Vanaf deze week is het mogelijk om Bitcoin en andere cryptovaluta te kopen bij de Nederlandse broker Anycoin Direct,... read more

Bitcoin kopen, via een Exchange of een Broker?

Er zijn twee manieren om cryptocurrencies – zoals bijvoorbeeld Bitcoin en Ethereum – te kopen en te verkopen: via... read more