Monero kopen

Monero kopen Nederland 

Tegenwoordig is het heel makkelijk om de Monero Coin (XMR) binnen enkele minuten online te kopen. De aankopen doen via een cryptocurrency exchange ligt het meest voor de hand. Er zijn ondertussen veel verschillende exchanges (ruilbeurzen) en brokers op het internet te vinden om Monero kopen iDEAL of via andere manieren te realiseren. Op veel van deze exchanges is Monero kopen online ook mogelijk. Het is dus lastig om een keuze te maken welke exchange je voor XMR kopen gaat gebruiken. Daarom hebben wij onderzoek gedaan en gekeken wat de vijf grootste en bekendste exchanges zijn. Deze hebben we onder de loep genomen. Hieruit zijn een aantal belangrijke plus- en minpunten voort gekomen die we op deze pagina op een rij hebben gezet. Hopelijk helpt dit jou bij het Monero kopen Nederland proces.  

Veilig en vertrouwd Monero kopen online

Monero kopen Nederland kan op heel veel manieren. Toch ligt het gebruik van een exchange tegenwoordig het meest voor de hand. Daarom hebben wij de vijf grootste exchanges onder de loep genomen. De kans dat je namelijk een van deze zult gebruiken is heel groot. In onderstaande tabel zie je de rating van NuCrypto-gebruikers en van het NuCrypto-team in één tabel. Vervolgens vind je onder de tabel een onderbouwing van deze ratings. Daarin worden de belangrijkste plus- en minpunten van deze exchanges beschreven. Hopelijk kun je nu makkelijker aan de slag met XMR kopen.

# NAAM RATING Review LINK
1

Coinbase

coinbase review
Lees review
Algemene indruk & aantal munten
85
Storten & handelen
95
Gebruiksvriendelijkheid
95
Coinbase ➤
2

Binance

binance review
Lees review
Algemene indruk & aantal munten
90
Storten & handelen
80
Gebruiksvriendelijkheid
80
Binance ➤
3

Bittrex

bittrex review
Lees review
Algemene indruk & aantal munten
90
Storten & handelen
80
Gebruiksvriendelijkheid
70
Bittrex ➤
4

Kraken

kraken review
Lees review
Algemene indruk & aantal munten
90
Storten & handelen
85
Gebruiksvriendelijkheid
40
Kraken ➤
5

Poloniex

poloniex review
Lees review
Algemene indruk & aantal munten
90
Storten & handelen
80
Gebruiksvriendelijkheid
40
Poloniex ➤

1. Coinbase – 4,5 sterren

De hoogste rating is voor Coinbase. Daarbij komt dat het ook de grootste exchange ter wereld is qua bekendheid en in het aantal gebruikers. Dan verwacht je dat er vele cryptocurrencies te verhandelen zijn, maar dat is helaas niet zo. Coinbase beschikt namelijk over slechts 11 munten. Monero kopen iDEAL hoort daar jammer genoeg niet bij. De bekende munten als Bitcoin, Ripple en Ethereum kun je wel kopen op Coinbase. XMR kopen iDEAL dus helaas niet.

Lees de volledige Coinbase review.

2. Binance – 4,5 sterren

Net als Coinbase is deze exchange zeer betrouwbaar. Binance beschikt over meer dan 100 verschillende munten en staat bekend als de snelste exchange ter wereld. Hier kun je gelukkig wel Monero kopen. Daarbij komt ook dat ze de laagste fee ter wereld hanteren, namelijk slechts 0,1%. XMR kopen iDEAL kan dus heel snel en goedkoop via Binance. Een speciale extra van Binance is dat ze een eigen munt hebben. Helaas zijn er ook wat mindere punten. Allereerst wordt er nog te vaak door mensen geklaagd over de gebruiksvriendelijkheid van de website. Tot slot missen we nog een Binance app.

Lees de volledige Binance review.

3. Bittrex – 4 sterren

Bittrex is de derde op de lijst, en dat is niet voor niks. Deze exchange bevat meer dan 100 verschillende munten en staat bekend om het grote handelsvolume. Monero kopen iDEAL is mogelijk. Het team achter Bittrex legt ook heel erg de focus op veiligheid voor de gebruiker. Eén van de grote voordelen is dat je gratis kunt opnemen en storten wanneer je dit doet vanuit andere cryptocurrencies. Daarentegen wordt er wel vaak geklaagd over de gebruiksvriendelijkheid van de website. Vooral beginners blijken het lastig te vinden via Bittrex te handelen.  Tot slot is er jammer genoeg geen app beschikbaar.

Lees de volledige Bittrex review.

4. Kraken – 3,5 sterren

Ook Kraken verdient zeker een plek tussen de vijf grootste exchanges. Dit is een goed beveiligde exchange die bijna onmogelijk te hacken is. Op dit moment bezit Kraken over iets meer dan 20 verschillende munten. Hier zit Monero kopen Nederland ook tussen. Verder is de fee redelijk laag: 0,16% voor de maker en 0,26% voor de nemer. Ook opnemen kost slechts 9 cent. Toch hebben we ook bij Kraken een aantal mindere punten gevonden. Zo blijkt dat de website de populariteit niet altijd aan kan. Het komt redelijk vaak voor dat de website wat aan de trage kant is. Dit kan voor irritatie zorgen. Ook zou de interface wat makkelijker kunnen worden gemaakt zodat ook beginners eenvoudig hun weg kunnen vinden binnen het platform. Tot slot beschikt ook Kraken nog niet over een app om Monero kopen iDEAL te verwezenlijken.

Lees de volledige Kraken review.

5. Poloniex – 3,5 sterren

Het belangrijkste kenmerk van Poloniex is het grote aanbod in verschillende cryptomunten (100+). Daarbij zitten een aantal hele unieke, die vrijwel nergens anders te verhandelen zijn. Hierin onderscheidt het zich van de vier bovenstaande exchanges. Ook is de fee heel erg laag, namelijk 0,15% voor de maker en 0,25% voor de nemer. Het grote nadeel van Poloniex is dat je alleen maar kunt storten met cryptovaluta. Hierdoor is Monero kopen iDEAL dus niet mogelijk. Verder is de website aan de trage kant en dat geldt zeker ook voor de customer support.

Lees de volledige Poloniex review.