Monero koers

Monero koers

De Monero koers loopt een beetje zoals die van vele andere vergelijkbare cryptomunten. Jarenlang is er niets gebeurt. Pas in 2016, en vooral in 2017, kwam er beweging in de koers. Met uiteindelijk het grote hoogtepunt rond de jaarwisseling van 2017/2018. Daarna is het altijd bergafwaarts gegaan. Dit is het traject wat veel munten hebben afgelegd. Echter laat de koers Monero waarde de laatste tijd positieve ontwikkelingen zien. Gaat het dan toch weer goed komen? Op deze pagina zullen we het gaan hebben over de belangrijkste gebeurtenissen in de Monero koers geschiedenis en over de toekomst. Want die zou nog wel eens heel rooskleurig kunnen worden.

In onderstaande tijdlijn kun je de huidige Monero prijs zien. Pas de statistieken aan en kijk tot maximaal één jaar terug.

  • XMR
  • Monero
    (XMR)
  • Price
    69.58
  • Market Cap
    1,215,025,371.00

Koers Monero waarde kende ongekende stijging

De volledige Monero koers loopt vanaf de zomer van 2014. De eerste weken schommelde de Monero prijs tussen de € 1,- en € 3,-. Al snel zakte dat tot onder de € 1,-. Sterker nog, de waarde is tot aan het begin van 2016 constant onder de € 0,50 geweest. Gelukkig was 2016 dan eindelijk het jaar van de doorbraak. Waar het nog 50 cent was in het begin van dat jaar, was de waarde Monero in december 2016 al zeker € 13,-. In één jaar tijd dus zeker 25 keer zo veel waard geworden.

Maar daar bleef het niet bij. 2017 was het jaar waarin cryptomunten wereldwijd hun grote doorbraak beleefden. Het hele jaar is de Monero waarde blijven stijgen en er kwam geen einde aan. Zoals gezegd was de waarde rond de € 13,- toen het jaar aanbrak. Eind 2017 schommelde de waarde rond de € 260,-. Op 8 januari 2018 om precies te zijn, bereikte de Monero prijs haar hoogtepunt door een waarde van € 346,- aan te tikken.

Weet je nog dat de waarde ooit maanden lang onder de 50 eurocent zat? Dit was natuurlijk allemaal het gevolg van de crypto hype die in 2017 ontstond. Vooral Bitcoin, Ethereum en Ripple trokken bijzonder veel aandacht en vormden het gesprek van de dag. Op het nieuws, in de krant en op de televisie, overal ging het over deze cryptomunten. Het zou het nieuwe betaalmiddel van de toekomst worden, werd gezegd. Door dit grote enthousiasme gingen veel mensen zich verdiepen in de crypto wereld. Als gevolg daarvan ontstond een wereldwijde jacht op munten. Mensen hoopten natuurlijk dat ze ook wat konden verdienen aan deze stijgingen.

2019 kent een aardig begin voor de Monero koers

Helaas komt aan elke hype een einde. Al snel ging het minder met de waarde Monero koers. Begin april was de munt nog ‘slechts’ € 137,- waard. Heel even leek het weer goed te gaan toen de waarde in april binnen 3 weken weer naar de € 215,- schoot. Toch mocht het helaas niet zo zijn en is de koers vanaf dat moment nooit meer op het oude niveau gekomen. Eind 2018 zakte de waarde tot onder de 40 euro. Maanden lang heeft de koers zich rond die hoogte bevonden en sinds maart 2019 zien we weer positieve ontwikkelingen. De Monero koers heeft een stijging ingezet die hopelijk gaat leiden tot een grote toekomst.

Genoeg hoop in een glansrijke toekomst

De hoop halen we uit het feit dat de waarde al maanden stabiel is en niet meer is gezakt. Sterker nog, we zien alleen nog maar stijgingen in de Monero prijs. Juist omdat het niks tijdelijks is, maar echt iets van een grotere periode, biedt het hoop voor de toekomst. Het lijkt er op dat de koers Monero waarde haar dieptepunt al heeft bereikt en dat het alleen maar beter kan gaan. Een hype rondom bepaalde cryptomunten zou ook zomaar weer voor geweldige stijgingen kunnen zorgen. Een zogeheten ”hype” kan altijd nog een keer komen. Houdt dus regelmatig de cryptowereld in de gaten en onthoudt goed dat dit een sterke munt is waar je zeker vertrouwen in mag hebben.