Monero

Monero coin (XMR)

Op zoek naar een cryptovaluta waarbij het zeker goed zit qua privacy? Dan is de Monero coin, die uitgedrukt wordt in XMR, zeker een aanrader. Bij NuCrypto geven we je een korte introductie over deze munt. Ook proberen we je duidelijk te maken wat de beste wallets zijn, hoe je hem kunt minen, wat de huidige Monero koers is en waar je Monero kopen het best kunt realiseren. Zo zul je uiteindelijk genoeg informatie hebben om een afweging met andere cryptomunten te kunnen maken.

  • XMR
  • Monero
    (XMR)
  • Price
    70.28
  • Market Cap
    1,227,145,272.00

Origine van de XMR coin

De Monero coin is in 2014 opgericht en was oorspronkelijk vrijgegeven onder de naam BitMonero. Monero staat in het Esperanto voor munt. Het project is gebaseerd op het CryptoNote protocol, wat al eerder bestond. De ontwikkelaar van CryptoNote wil graag anoniem blijven, dus heeft het een pseudoniem Nicolas van Saberhagen aangenomen. Onder de gebruikersnaam thankful_for_today heeft een onbekend persoon de Monero coin gelanceerd op het Bitcointalk forum. Ondertussen werken vele verschillende ontwikkelaars aan het project, omdat het open-source is. Veel van die ontwikkelaars willen ook onbekend blijven, wat in overeenstemming is met het hele doel van de Monero crypto munt: 100% anonimiteit garanderen bij het afhandelen van transacties.

 

Waar de Monero crypto coin in uitblinkt

Er zijn veel verschillende derivaten van de Bitcoin, zogenaamde altcoins, maar de XMR coin is er hier niet één van doordat het dus gebaseerd is op het CryptoNote protocol. In verschillende opzichten verschilt de munt van andere populaire cryptomunten.

Het belangrijkste punt is dat volledige anonimiteit is gegarandeerd bij transacties met deze valuta. Dit is voor veel mensen een pluspunt, zeker voor mensen die privacy hoog in het vaandel hebben staan. Na het recent bekend geworden privacyschandaal van Facebook kan het wel eens voor steeds meer mensen belangrijk gaan worden. De Monero crypto coin is zeker de nummer één op dit gebied. Het is zelfs zo dat niet getraceerd kan worden wat voor bedragen ontvangen en overgemaakt worden. Omdat alles geanonimiseerd wordt, is het echter wel zo dat illegale activiteiten ook niet getraceerd kunnen worden. Je kunt niet achterhalen of de Monero munten die je in bezit hebt eerder gebruikt zijn bij zulke activiteiten.

Een ander voordeel is dat je de XMR coin relatief makkelijk zelf kunt minen tegenover munten als Bitcoin. Er is ook geen blocksize limiet, waardoor transacties vrij snel plaats kunnen vinden. Wanneer er wel een blocksize limiet zou zijn, zouden transacties na het bereiken van een bepaalde limiet trager worden of zou je hogere transactiekosten moeten gaan betalen. Verder kun je niet meer invloed uitoefenen als je veel XMR munten hebt dan wanneer je er weinig hebt. Het netwerk rondom de Monero crypto munt is volledig gedecentraliseerd, dus iedereen is gelijk aan elkaar.

Monero kopen en verkopen

# NAAM RATING Review LINK
1

Coinbase

coinbase review
Lees review
Algemene indruk & aantal munten
85
Storten & handelen
95
Gebruiksvriendelijkheid
95
Coinbase ➤
2

Binance

binance review
Lees review
Algemene indruk & aantal munten
90
Storten & handelen
80
Gebruiksvriendelijkheid
80
Binance ➤
3

Bittrex

bittrex review
Lees review
Algemene indruk & aantal munten
90
Storten & handelen
80
Gebruiksvriendelijkheid
70
Bittrex ➤
4

Kraken

kraken review
Lees review
Algemene indruk & aantal munten
90
Storten & handelen
85
Gebruiksvriendelijkheid
40
Kraken ➤
5

Poloniex

poloniex review
Lees review
Algemene indruk & aantal munten
90
Storten & handelen
80
Gebruiksvriendelijkheid
40
Poloniex ➤

Nieuws

Fear Of Missing Out Bitcoin

De Fear Of Missing Out: Bitcoin.

Omdat de prijs van Bitcoin steeds nieuwe recordhoogtes haalt, is de vraag nu bij iedereen of het anders is... read more

Bitcoin naar 10.000 dollar grens?

Bitcoin stijgt naar de hoogste prijs in een jaar; gaat hij deze week de $10k grens bereiken?

Een paar uur geleden brak Bitcoin bijna door de grens van 9000 dollar en kwam zo op het hoogste... read more

Anycoin Direct voegt (naast iDEAL) ook creditcard betalingen toe

Vanaf deze week is het mogelijk om Bitcoin en andere cryptovaluta te kopen bij de Nederlandse broker Anycoin Direct,... read more

Bitcoin kopen, via een Exchange of een Broker?

Er zijn twee manieren om cryptocurrencies – zoals bijvoorbeeld Bitcoin en Ethereum – te kopen en te verkopen: via... read more