Litecoin koers

Litecoin koers (LTC koers)

Op 13 oktober 2011 werd de Litecoin gepubliceerd. De eerste jaren wisten niet veel mensen over het bestaan van deze munt. De hele wereld rondom crypto was voor veel mensen nog onbekend. November 2013 steeg de koers Litecoin waarde voor het eerst flink. Binnen enkele dagen was de Litecoin waarde gestegen van € 2,- naar boven de € 25,-. Dat betekent een LTC koers stijging van meer dan 1000%. Daarna bleef het weer enkele jaren rustig. Daar kwam tijdens de crypto-gekte in 2017 verandering in. In één klap stond de munt op de kaart en tot op de dag van vandaag schaart het zich tussen de bekendste cryptovaluta ter wereld.

In onderstaande chart kun je de huidige Litecoin koers zien. Ook kun je de geschiedenis van de koers bekijken.

  • LTC
  • Litecoin
    (LTC)
  • Price
    56.86
  • Market Cap
    3,632,674,771.00

Koers Litecoin waarde geschiedenis

Zoals gezegd leefde de munt een redelijk anoniem bestaan en bleef de Litecoin koers tot maart 2017 bijna altijd onder de € 5,-. Alleen in november 2013 steeg de waarde naar een ongekende hoogte. Vanaf dat moment is de koers altijd tussen de € 2,- en € 5,- gebleven, totdat crypto een grote doorbraak beleefde in 2017. Vooral bitcoin werd op eens populair en veel mensen gingen er over spreken. Het kwam zelfs op veel nieuwspagina’s voorbij en veel mensen werden enthousiast. Daardoor kwam er ook veel interesse in andere cryptomunten. Door de grote interesse steeg de koers Litecoin waarde vanaf dat moment met grote stappen. In maart van dat jaar was de waarde nog onder de € 5,- en in december 2017 bereikte het een hoogtepunt met een waarde van € 268,74. Vanaf dat moment wilde veel mensen dus van hun munten af omdat ze er super veel winst op konden maken. Hierdoor werd het aanbod weer groter en de vraag kleiner waardoor de waarde al snel heel erg daalde. Er zijn vanaf dat moment nog wel een aantal momenten geweest dat de Litecoin koers steeg, maar dit was steeds van korte duur. Uiteindelijk bereikte de waarde een dieptepunt van € 20,40 in december 2018.

Huidige waarde biedt hoop voor de Litecoin koers verwachting

Toch is er hoop, en deze is er niet voor niets. Sinds december 2018 is de waarde constant aan het stijgen. De waarde is natuurlijk nog ver verwijderd van de waarde die het in 2017 bereikte, maar dat lijkt de komende jaren ook onrealistisch. Daarom biedt het veel mensen toch al hoop dat de koers een constante stijging meemaakt vanaf december 2018. Wij van NuCrypto hebben helaas geen glazen bol en we kunnen dus niet garanderen dat we een juiste Litecoin koers verwachting doen. We kunnen wel zeggen dat wij hoop putten uit het feit dat de koers weer aan het stijgen is. Verder is de munt afhankelijk van andere munten. Wanneer bepaalde munten veel aandacht trekken zullen ze andere cryptomunten daar ook mee helpen. Het blijft dus altijd afwachten wat er gaat gebeuren met de LTC koers.