Litecoin

Litecoin (LTC)

Ben je geïnteresseerd in één van de oudste cryptocurrencies die er bestaat en wil je er wat meer over weten? Wij van NuCrypto vergeven op deze pagina informatie over onder andere de Litecoin koers en waar je deze cryptovaluta kunt kopen. Na het lezen van deze pagina heb je kennis vergaard over belangrijke achtergrondinformatie en kun je deze cryptovaluta goed vergelijken met andere opties.

  • LTC
  • Litecoin
    (LTC)
  • Price
    61.87
  • Market Cap
    3,970,649,495.00

Litecoin (LTC), het kleine broertje van bitcoin

De cryptocurrency Litecoin deelt een groot aantal eigenschappen met bitcoin. Vandaar dat het ook wel het kleine broertje van bitcoin wordt genoemd. Deze eigenschappen komen in het vervolg van de tekst allemaal aan bod, eerst een kleine introductie van de LTC munt.

Litecoin is zoals gezegd één van de oudste altcoins ter wereld. Charlie Lee, een ex-medewerker van Google, is degene die in 2011 deze cryptocurrency ontwikkeld heeft. Zijn doel was om een snellere en goedkopere currency op de markt te brengen. Net als bitcoin is het bedoeld om snel digitaal waarde over te maken van persoon tot persoon.

Hoe gaat Litecoin in zijn werk?

Alle transacties die worden gedaan worden vastgelegd in de blockchain. De blockchain fungeert als een decentraal logboek waar alle transacties worden bijgehouden. Het is onmogelijk om dit netwerk voor de gek te houden, want er zijn wereldwijd namelijk duizenden computers die een kopie van het logboek bijhouden. Alle gerealiseerde transacties worden gebundeld in een gezamenlijk blok, deze wordt vervolgens toegevoegd aan de blockchain. Het betaalnetwerk wordt in stand gehouden door nodes en litecoin miners. Nodes zijn te vergelijken met een boekhouder. Miners zijn computers die alle transacties bundelen en toevoegen aan de blockchain.

De mogelijkheden van de Litecoin crypto munt

Allereerst is de munt ontwikkeld als een decentraal betaalmiddel. Met LTC is het mogelijk om een andere partij direct te betalen, zonder dat bijvoorbeeld een bank daar tussen komt. Op dit moment is bitcoin het populairste betaalmiddel en kun je al bij meerdere bedrijven betalen met deze coin. Maar er zijn inmiddels ook aardig wat bedrijven waar je met Litecoin kunt betalen.

Litecoin is de meest geschikte currency voor snelle transacties wereldwijd. Zo heb je slechts een paar minuten nodig voor een transactie naar bijvoorbeeld China. Het enige wat er bij komt kijken is een gemiddelde fee van 20 dollarcent. Als je dit vergelijkt met een transactie via de bank begrijpt iedereen dat je met Litecoin veel beter uit bent. Bij een transactie via de bank kan het dagen duren voordat de ontvanger zijn of haar geld heeft, en betaal je nog twintig tot dertig procent commissie. Transacties met LTC zijn altijd gelijk, of je nu naar China verstuurt of naar iemand uit Nederland. De transactiekosten blijven gelijk en het duurt allebei even lang.

Litecoin kopen en verkopen

Het enige wat nodig is om de coin te kunnen kopen is een litecoin wallet. Dit is binnen enkele minuten geregeld en kan via meerdere exchanges. We hebben hieronder de verschillende exchanges op een rij gezet om Litecoin kopen te realiseren.

# NAAM RATING Review LINK
1

Coinbase

coinbase review
Lees review
Algemene indruk & aantal munten
85
Storten & handelen
95
Gebruiksvriendelijkheid
95
Coinbase ➤
2

Binance

binance review
Lees review
Algemene indruk & aantal munten
90
Storten & handelen
80
Gebruiksvriendelijkheid
80
Binance ➤
3

Bittrex

bittrex review
Lees review
Algemene indruk & aantal munten
90
Storten & handelen
80
Gebruiksvriendelijkheid
70
Bittrex ➤
4

Kraken

kraken review
Lees review
Algemene indruk & aantal munten
90
Storten & handelen
85
Gebruiksvriendelijkheid
40
Kraken ➤
5

Poloniex

poloniex review
Lees review
Algemene indruk & aantal munten
90
Storten & handelen
80
Gebruiksvriendelijkheid
40
Poloniex ➤

Nieuws

Fear Of Missing Out Bitcoin

De Fear Of Missing Out: Bitcoin.

Omdat de prijs van Bitcoin steeds nieuwe recordhoogtes haalt, is de vraag nu bij iedereen of het anders is... read more

Bitcoin naar 10.000 dollar grens?

Bitcoin stijgt naar de hoogste prijs in een jaar; gaat hij deze week de $10k grens bereiken?

Een paar uur geleden brak Bitcoin bijna door de grens van 9000 dollar en kwam zo op het hoogste... read more

Anycoin Direct voegt (naast iDEAL) ook creditcard betalingen toe

Vanaf deze week is het mogelijk om Bitcoin en andere cryptovaluta te kopen bij de Nederlandse broker Anycoin Direct,... read more

Bitcoin kopen, via een Exchange of een Broker?

Er zijn twee manieren om cryptocurrencies – zoals bijvoorbeeld Bitcoin en Ethereum – te kopen en te verkopen: via... read more