IOTA koers

IOTA koers

De IOTA koers kent een redelijk korte geschiedenis, aangezien deze pas vanaf juni 2017 loopt. Het verloop van de IOTA waarde kent eigenlijk geen bijzondere veranderingen en lijkt veel op die van de gemiddelde munt. In tegenstelling tot andere cryptomunten steeg de IOTA prijs zelfs in veel mindere mate tijdens de crypto-hype in 2017.  Op deze pagina bespreken we de belangrijkste ontwikkelingen die deze munt heeft meegemaakt en spreken we de verwachting uit voor de toekomst.

In onderstaande tijdlijn kun je de huidige waarde zien. Pas de statistieken aan en je kunt tot één jaar terugkijken.

  • MIOTA
  • IOTA
    (MIOTA)
  • Price
    0.245991
  • Market Cap
    683,740,362.00

IOTA prijs beleefde een superstart

Daar komt natuurlijk een beetje geluk bij kijken. Of wist het team dat er een grote doorbraak aan zat te komen? Wat het ook is, het feit is dat de start van de IOTA koers bijzonder mooi was. Waar de koers IOTA waarde kort na de lancering zelfs rond de 15 eurocent schommelde, was het 5 maanden later € 3,85 waard. Wat inhoudt dat de waarde zeker 25 keer meer waard was geworden. Natuurlijk gaf dit het team achter deze munt enorm veel vertrouwen. Toch viel het in vergelijking met andere munten nog flink tegen. Er waren tientallen andere munten die veel meer dan 25 keer zo veel waard waren geworden. Die waren 50, 80, 100 of zelfs 200 keer zo veel waard geworden. Mensen die toen al geïnteresseerd waren in cryptomunten hadden dit allemaal in de gaten en daarom werd er voor andere munten gekozen. Vandaar dat de waarde is blijven steken op een hoogste waarde van € 3,85.

Helaas is er geen enkele munt die na deze hype de hoogste waarde vol heeft gehouden. Ook de IOTA prijs is vanaf dat moment aan het dalen. Alleen in april 2018 verdubbelde de koers IOTA waarde weer. Ook deze positieve ontwikkelingen bleken weer voor korte tijd. Daarna is de waarde gaan dalen tot onder de € 0,40 en daar is het al maanden lang niet bovenop gekomen. Al met al beleeft deze munt sombere tijden.

Komt de koers IOTA waarde hier ooit nog bovenop?

Als wij van NuCrypto antwoord moeten geven op deze vraag, zullen we eerlijk stellen dat er weinig hoop is. Tijdens de wereldwijde hype waarin munten extreem stegen, bleek de IOTA al niet heel populair te zijn onder handelaars. In vergelijking met andere munten steeg de IOTA koers niet al te veel. Vanaf het moment dat de waarde is gaan dalen is er nooit meer een positieve ontwikkeling geweest. Behalve dan die van april 2018, maar dit was iets wat voor alle munten gold. Op eigen kracht gaat deze munt het niet redden, is wel gebleken. We sluiten natuurlijk niet uit dat de waarde flink kan stijgen als er zich weer een hype voor doet. Maar dan ligt alle hoop dus op de grote munten als Bitcoin, Ethereum en Ripple. Deze zullen moeten gaan doorpakken om er voor te zorgen dat ook IOTA nog een toekomst heeft.