IOTA

IOTA (MIOTA)

Ben je geïnteresseerd in de relatief nieuwe, ‘data’-cryptocurrency IOTA, maar heb je geen idee wat het is of hoe het werkt? Wij zullen proberen uit te leggen wat de basisprincipes van MIOTA zijn, hoe de technologie werkt en natuurlijk wat de huidige IOTA koers is en waar je IOTA kopen het best kunt realiseren.

  • MIOTA
  • IOTA
    (MIOTA)
  • Price
    0.247707
  • Market Cap
    688,510,193.00

Wat is IOTA?

Het IOTA-project werd oorspronkelijk opgericht eind 2015 door Sergey Ivancheglo, David Sontesbo, Serguei Popov en Dominik Schiener. Sinds IOTA werd gelanceerd, werd het beheerd door de IOTA-stichting, die in Duitsland is gevestigd.

Net als veel andere cryptovaluta projecten wilde IOTA een betalingssysteem creëren dat snellere, veiligere, goedkopere en meer schaalbare transacties kon verwerken. IOTA wil zich echter niet alleen beperken tot financiële transacties, maar ook de verplaatsing van data.

Voordat de munt officieel van start ging, bracht het geld bijeen via een ‘initial coin offering’ (ICO). In totaal ontving het project meer dan 3000 Bitcoins, die op dat moment samen $ 434.000 waard waren. Sindsdien heeft de marktkapitalisatie van IOTA een hoogtepunt bereikt van meer dan $ 14 miljard.

 

IOTA coin maakt geen gebruik van Blockchain of miners

Eén van de meest interessante concepten van IOTA is dat het geen blockchain-technologie, zoals Bitcoin of Ethereum deze wel gebruiken. In plaats daarvan gebruikt het iets dat ‘Directed Acyclic Graph’ wordt genoemd, die IOTA ‘Tangle’ noemt.

 

Het grote verschil tussen IOTA (MIOTA coin) en Bitcoin

Het interessante van deze Tangle is, dat het geen miners gebruikt. Wanneer transacties bijvoorbeeld in Bitcoin worden bevestigd, worden mensen die hun extra rekenkracht aanbieden, beloond met extra Bitcoin voor het gebruik van hun middelen. Deze miners zijn niet echt betrokken bij de transactie zelf. In plaats daarvan bevestigen ze de transacties van andere mensen.

Dit specifieke consensusmechanisme bij Bitcoin heet Proof-of-Work (PoW). Het probleem bij het gebruik van alleen PoW is dat het steeds duurder wordt om een ​​transactie te bevestigen naarmate de tijd vordert. Dit komt omdat de moeilijkheid om te minen moeilijker wordt, wat betekent dat meer rekenkracht en elektriciteit vereist is. Dit heeft ook geleid tot trage en dure transacties.

In het IOTA-netwerk werken de dingen anders, aangezien iedereen die het systeem wil gebruiken om geld te verzenden, ook aan het netwerk moet bijdragen door de transacties van andere mensen te bevestigen. Hier is een voorbeeld van hoe het werkt:

Dennis stuurt geld naar Niels. Tijdens de overdracht moet Dennis de transacties ook bevestigen voor twee andere mensen: Jennifer en Monique. Hij doet dit door zijn rekenkracht bij te dragen. De volgende keer dat Jennifer of Monique iemand geld wil sturen, moeten ze hetzelfde doen door de transacties van twee andere mensen te bevestigen. Het idee hierachter is dat naarmate meer en meer mensen het systeem gebruiken, het netwerk steeds schaalbaarder wordt. Dit betekent dat er in werkelijkheid geen limiet is aan het aantal transacties dat het netwerk per seconde kan verwerken, wat betekent dat het ‘oneindig schaalbaar’ is.

IOTA kopen

IOTA is een munt waarbij de transacties, doordat er geen mining is, in principe gratis zijn. De enige kosten zijn de kleine hoeveelheid extra benodigde elektriciteit. Dit spreekt veel mensen aan en maakt MIOTA-munten tot een ideaal betalingssysteem. Spreekt jou dit ook en wil je ook kopen? We hebben hieronder de verschillende exchanges om de IOTA te kopen op een rij gezet.

# NAAM RATING Review LINK
1

Coinbase

coinbase review
Lees review
Algemene indruk & aantal munten
85
Storten & handelen
95
Gebruiksvriendelijkheid
95
Coinbase ➤
2

Binance

binance review
Lees review
Algemene indruk & aantal munten
90
Storten & handelen
80
Gebruiksvriendelijkheid
80
Binance ➤
3

Bittrex

bittrex review
Lees review
Algemene indruk & aantal munten
90
Storten & handelen
80
Gebruiksvriendelijkheid
70
Bittrex ➤
4

Kraken

kraken review
Lees review
Algemene indruk & aantal munten
90
Storten & handelen
85
Gebruiksvriendelijkheid
40
Kraken ➤
5

Poloniex

poloniex review
Lees review
Algemene indruk & aantal munten
90
Storten & handelen
80
Gebruiksvriendelijkheid
40
Poloniex ➤

Nieuws

Fear Of Missing Out Bitcoin

De Fear Of Missing Out: Bitcoin.

Omdat de prijs van Bitcoin steeds nieuwe recordhoogtes haalt, is de vraag nu bij iedereen of het anders is... read more

Bitcoin naar 10.000 dollar grens?

Bitcoin stijgt naar de hoogste prijs in een jaar; gaat hij deze week de $10k grens bereiken?

Een paar uur geleden brak Bitcoin bijna door de grens van 9000 dollar en kwam zo op het hoogste... read more

Anycoin Direct voegt (naast iDEAL) ook creditcard betalingen toe

Vanaf deze week is het mogelijk om Bitcoin en andere cryptovaluta te kopen bij de Nederlandse broker Anycoin Direct,... read more

Bitcoin kopen, via een Exchange of een Broker?

Er zijn twee manieren om cryptocurrencies – zoals bijvoorbeeld Bitcoin en Ethereum – te kopen en te verkopen: via... read more