Ethereum koers

Ethereum koers (ETH koers)

De Ethereum koers word dagelijks door duizenden mensen in Nederland in de gaten gehouden. Het is namelijk na Bitcoin misschien wel de bekendste cryptomunt ter wereld en daarom zijn veel mensen geïnteresseerd hoe de munt ervoor staat. In juli 2014 werd de munt opgericht en vanaf dat moment heeft het hele mooie tijden, maar ook zeker hele mindere tijden, meegemaakt. Op dit moment kan niemand echt positief zijn over de ontwikkeling van de Ethereum koers. Toch is er nog altijd veel vertrouwen in het ”broertje van Bitcoin”. Wij van NuCrypto zorgen er op deze pagina voor dat je een goed beeld krijgt van de ontwikkelingen van de koers. Tot slot komt de Ethereum koers verwachting komt aan bod.

Op de onderstaande tijdlijn kun je de huidige koers Ethereum bekijken. Ook kun je de tijdbalk aanpassen waardoor je de geschiedenis kunt bekijken.

  • ETH
  • Ethereum
    (ETH)
  • Price
    227.31
  • Market Cap
    24,976,938,909.00

Hoogte- en dieptepunten van de koers Ethereum

Zoals eerder vermeld werd de Ether munt in juli 2014 opgericht. Toch wordt augustus 2015 gezien als het echte startpunt van de munt. Toen ging de munt namelijk live op verschillende exchanges waardoor mensen echt konden handelen met de munt. Vanaf dat moment ging het balletje rollen en bleef de koers Ethereum maar stijgen. Op het moment dat de munt live ging in augustus 2015  had het een waarde van $2,83 US dollar. In januari 2017 haalde het de grens van $10 dollar. Dat houdt in dat bezitters op dat moment al 400% op hun investering hadden verdiend. Maar net als bij de Bitcoin kreeg de munt op eens heel veel aandacht. Mensen gaan er over spreken en iedereen maakt elkaar enthousiast waardoor veel mensen de cryptomunten gingen kopen. Door deze boom steeg ook de koers Ethereum als een raket. De muntwaarde maakte een ongelooflijke ontwikkeling door en behaalde in januari 2018 een hoogtepunt met een waarde van boven de $1100. Als je kijkt naar de waarde van $2,83 tijdens de lancering op de exchanges is dat een enorme stijging waar veel mensen veel geld aan hebben verdiend.

Helaas kwam aan alle crypto-gekte een einde en ook Ethereum heeft hierdoor een tegenvallende koersontwikkeling. Waar de ETH koers begin 2018 nog boven de $1100 uit kwam, had het eind 2018 een waarde van rond de $130 US dollar. Het enthousiasme rondom de munt daalt en het lijkt dus langzaam aan stil te vallen, maar wie weet wat de toekomst gaat brengen?

De Ethereum koers verwachting

Ethereum is tot op de dag vandaag nog niet met goede oplossingen gekomen voor de schaal-problemen. Ook blijven de ontwikkelingen in het gebruik van apps stilstaan. Er zijn maar weinig mensen die er gebruik van maken of gaan maken als je experts moet geloven. De verwachting van NuCrypto is daarom ook dat de ETH koers geen ongelooflijke stijgingen zal meemaken zoals in het verleden. De hoop is dat Bitcoin weer een goede periode tegemoet gaat, want dan gaan alle andere cryptomunten ook mee met dat succes. Als Ethereum het op eigen poten moet gaan redden lijkt het steeds moeilijker en moeilijker te worden om nog een grote stijging te bewerkstelligen.