Ethereum Classic koers

Ethereum Classic koers

De waarde Ethereum Classic koers loopt al enkele jaren. Eigenlijk is het een koers die verloopt zoals vele andere lopen. Het is een koers met weinig tot geen verrassende wendingen. Toch wordt ook de Ethereum Classic prijs door duizenden mensen in de gaten gehouden. Dat is natuurlijk niet voor niks want het is een wereldberoemde cryptovaluta. De munt leefde een vrij anoniem bestaan, totdat crypto booming werd in de loop van jaar 2017. Dit zorgde ook bij deze munt voor ongekende cijfers. In het verloop van deze pagina bespreken we hoe de Ethereum Classic prijs zich heeft ontwikkeld door de jaren heen en gaan we het hebben over de toekomst van deze munt.

In onderstaande tijdlijn kun je de huidige koers Ethereum Classic zien en kun je deze van de totale historie zien.

  • ETC
  • Ethereum Classic
    (ETC)
  • Price
    7.78
  • Market Cap
    904,370,408.00

Waarde Ethereum Classic koers kent hoogte- en dieptepunten

Als je alleen de prijzen van heden ten dage kent is het misschien heel moeilijk om het jezelf voor te stellen. De Ethereum Classic waarde schommelde altijd rond een waarde van 1 euro. Tot dat het jaar 2017 aanbrak. Langzaam aan leerden steeds meer mensen de wereld van crypto kennen, het werd steeds populairder. Hoe groter de populariteit, hoe hoger de koers Ethereum Classic prijs. Dit zorgde er voor dat in juni 2017 de waarde vanuit het niets de € 20,- had bereikt. Binnen 6 maanden was het dus 20 keer zo veel waard geworden. Ook het team achter deze valuta was helemaal in zijn nopjes.

Kon het nog mooier? Is een vraag die ze zichzelf op dat moment vaak gesteld zullen hebben. Het antwoord is ‘ja’. In november van dat jaar werd crypto wereldnieuws en de hele wereld toonde er volop interesse in. Alle waardes schoten als een raket de lucht in. Op 20 december 2017 bereikte de Ethereum Classic koers een waarde van € 36,40 en dat is tot op de dag van vandaag een absoluut hoogtepunt in de geschiedenis van deze coin. Helaas gaat het zoals de meeste mensen weten sindsdien alleen maar bergafwaarts met alle cryptovaluta. Ook deze munt heeft niet door kunnen pakken en is ondertussen afgezakt tot een waarde van onder de € 6,-. Het is geen schimp meer van wat het dus even geweest is.

Hoe zit het met de toekomst van de koers Ethereum Classic waarde?

Een ding staat vast, en dat is dat de koers Ethereum Classic waarde het niet op eigen kracht gaat redden. De koers is echt afhankelijk van ontwikkelingen bij andere munten. Wanneer het goed gaat met de grotere munten zie je dat andere munten meegenieten van het succes. Dat is ook waar deze munt op hoopt. De enige voorspelling die je kunt doen is dan ook dat de koers hand in hand zal gaan lopen met die van munten als Bitcoin, Ethereum, Ripple en Litecoin. Gaat het goed met deze munten? Dan gaat de Ethereum Classic prijs ook stijgen. Gebeurt dat niet meer? Dan zal de koers verder gaan met waar het nu mee bezig is, namelijk dalen. Houdt andere munten dus goed in de gaten en sla op de juiste momenten toe, want er is dus nog wel degelijk een toekomst voor de Ethereum Classic koers!