Ethereum Classic

Ethereum Classic (ETC coin)

Ben je op zoek naar meer informatie over de Ethereum Classic coin? Dan ben je aan het juiste adres. We zullen je uitleggen in welke opzichten de ETC Classic coin van de ETH coin verschilt en hoe het precies komt dat deze verschillen er zijn. We proberen je verder ook zo duidelijk mogelijk te maken wat de beste wallets voor de ETC coin zijn, hoe je hem kunt minen, hoe de Ethereum Classic koers ervoor staat en waar je Ethereum Classic kopen het best kunt doen. Uiteindelijk zul je genoeg informatie moeten hebben om investeren in de Ethereum Classic coin te kunnen afwegen tegen investeren in andere cryptocurrencies.

  • ETC
  • Ethereum Classic
    (ETC)
  • Price
    8.69
  • Market Cap
    1,010,671,916.00

De splitsing waaruit de ETC coin ontstaan is

Ethereum is waarschijnlijk bij iedereen bekend die kennis heeft van cryptocurrency en blockchain. De ETC coin is hier een afsplitsing van, maar het kan ook juist beargumenteerd worden dat dit de originele munt is en niet de afsplitsing. In 2016 heeft er namelijk een zogenaamde “hard fork” plaatsgevonden. Een hard fork is een radicale verandering aan het protocol van een blockchain. Hierdoor worden blocks die voorheen niet valide waren nu wel valide, of andersom. Hiervoor moet er een upgrade plaatsvinden en ontstaat er dus een nieuwe versie. Die nieuwe versie gebruikt in dit geval de nog steeds populaire ETH coin, terwijl de versie met het originele protocol de ETC Classic coin gebruikt.

De hard fork vond plaats omdat er een aanval was geweest op het Ethereum blockchainnetwerk. Maar liefst 3.6 miljoen Ether was zonder toestemming verplaatst naar andere accounts. Dit gebeurde kort nadat bekend was geworden dat er beveiligingsrisico’s waren. Door het uitvoeren van de hard fork konden fondsen toch veiliggesteld worden, maar veel mensen waren het hier niet mee eens. Ze vonden namelijk dat het principe van de blockchain is dat deze permanent en onveranderbaar moet zijn. Dit zijn de mensen die de cryptomunt zonder de upgrade bleven minen. Deze munt werd toen hernoemd tot de Ethereum Classic coin.

 

Wel of niet investeren in de ETC Classic munt?

De blockchain van de Ethereum Classic coin is door de uitgevoerde hard fork niet verenigbaar met de blockchain van de ETH munt. Had er een “soft fork” plaatsgevonden, dan was dit wel het geval. Bij een soft fork worden regels namelijk alleen verscherpt, terwijl een hard fork een stuk ingrijpender is. Er zijn dus verschillen ontstaan tegenover de andere blockchain. Veel mensen geloven dat de waarde van de ETC coin nog flink gaat toenemen, omdat veel mensen overstappen naar deze coin. Echter gebruikt het merendeel van de mensen toch de andere cryptocurrency, wat voordelig is voor de handel erin. Mocht je echter van mening zijn dat de integriteit van transacties altijd behouden moet worden, dan is de ETC Classic munt meer geschikt voor jou.

Ethereum Classic coin kopen en verkopen

# NAAM RATING Review LINK
1

Coinbase

coinbase review
Lees review
Algemene indruk & aantal munten
85
Storten & handelen
95
Gebruiksvriendelijkheid
95
Coinbase ➤
2

Binance

binance review
Lees review
Algemene indruk & aantal munten
90
Storten & handelen
80
Gebruiksvriendelijkheid
80
Binance ➤
3

Bittrex

bittrex review
Lees review
Algemene indruk & aantal munten
90
Storten & handelen
80
Gebruiksvriendelijkheid
70
Bittrex ➤
4

Kraken

kraken review
Lees review
Algemene indruk & aantal munten
90
Storten & handelen
85
Gebruiksvriendelijkheid
40
Kraken ➤
5

Poloniex

poloniex review
Lees review
Algemene indruk & aantal munten
90
Storten & handelen
80
Gebruiksvriendelijkheid
40
Poloniex ➤

Nieuws

Fear Of Missing Out Bitcoin

De Fear Of Missing Out: Bitcoin.

Omdat de prijs van Bitcoin steeds nieuwe recordhoogtes haalt, is de vraag nu bij iedereen of het anders is... read more

Bitcoin naar 10.000 dollar grens?

Bitcoin stijgt naar de hoogste prijs in een jaar; gaat hij deze week de $10k grens bereiken?

Een paar uur geleden brak Bitcoin bijna door de grens van 9000 dollar en kwam zo op het hoogste... read more

Anycoin Direct voegt (naast iDEAL) ook creditcard betalingen toe

Vanaf deze week is het mogelijk om Bitcoin en andere cryptovaluta te kopen bij de Nederlandse broker Anycoin Direct,... read more

Bitcoin kopen, via een Exchange of een Broker?

Er zijn twee manieren om cryptocurrencies – zoals bijvoorbeeld Bitcoin en Ethereum – te kopen en te verkopen: via... read more