Decred

Decred coin (DCR)

Wil je graag meer te weten komen over de Decred coin? Dan hoef je niet verder te zoeken! Op onze website zullen we je wat algemene informatie over deze cryptocurrency geven. Ook maken we je duidelijk hoe de koers ervoor staat, hoe je de DCR coin kunt minen en wat de beste wallets voor Decred kopen zijn. De munt bestaat sinds 2016 en voor de ontwikkelaars ervan is het erg belangrijk dat stem- en bestuursrechten in balans gehouden worden. Zo zou de blockchain echt een decentraal systeem moeten blijven.

  • DCR
  • Decred
    (DCR)
  • Price
    19.86
  • Market Cap
    214,173,721.00

Eerlijke en democratische doorontwikkeling van de DCR coin

Bij cryptocurrencies wordt er normaliter gebruik gemaakt van Proof-of-Work, zoals bij Bitcoin, of van Proof-of-Stake, zoals bij NEO. Erg bijzonder bij de DCR coin is dat beide consensusmechanismes gebruikt worden, wat ook wel Proof-of-Activity (PoA) wordt genoemd. Hierdoor kan de doorontwikkeling van de Decred coin op een erg eerlijke en democratische manier plaatsvinden. Als bijvoorbeeld alleen het Proof-of-Work consensusmechanisme gebruikt wordt, zullen beslissingen over doorontwikkeling altijd afhangen van degenen die de munten minen. Degenen met de meeste computerkracht kunnen de meeste invloed uitoefenen. Dit zorgt voor een systeem dat niet volledig decentraal is, terwijl dit bij cryptocurrencies in het algemeen wel een belangrijk punt is.

Om dus te voorkomen dat grote partijen veel macht krijgen over het blockchain netwerk, is geregeld dat miners maar voor 60% invloed kunnen uitoefenen. Stakers vormen de overige 40%. Stakers zijn de gebruikers van de blockchain die hun eigen Decred crypto coins inzetten om het netwerk te beveiligen. Hiervoor krijgen ze een beloning. De implementatie van dit systeem zorgt ervoor dat de DCR coin een groot voordeel biedt tegenover cryptocurrencies als Bitcoin. Het is voor elke gebruiker van de blockchain van de Decred coin mogelijk om zijn of haar stem te laten horen. Wel is het trouwens zo dat 10% van de block beloningen in een wallet voor projectsubsidie voor de DCR coin worden gestopt. Zo kan doorontwikkeling en promotie van de Decred crypto munt makkelijk gefinancierd worden.

 

Superieure eigenschappen van de Decred crypto munt

Buiten het feit dat er bij de DCR coin Proof-of-Stake wordt ingezet, biedt deze munt nog meer voordelen. Zo is het dat bij mining je coins niet online gezet hoeven te worden. Ook worden handtekeningen die gezet zijn bij een transactie gescheiden van de rest van de informatie over de transactie. De transactie ID’s zijn hierdoor onveranderlijk, wat fraude sterk tegengaat. Een laatste belangrijk punt is dat het transactie script van de Decred crypto munt op zo’n manier gebaseerd is op dat van Bitcoin dat updates voor het Bitcoin script makkelijk doorgevoerd kunnen worden naar het script van de DCR coin. Er zijn verder nog meer dingen die deze cryptocurrency veelbelovend maken. Het kan dus zeker interessant zijn om dit project in de gaten te houden.

Decred kopen en verkopen

# NAAM RATING Review LINK
1

Coinbase

coinbase review
Lees review
Algemene indruk & aantal munten
85
Storten & handelen
95
Gebruiksvriendelijkheid
95
Coinbase ➤
2

Binance

binance review
Lees review
Algemene indruk & aantal munten
90
Storten & handelen
80
Gebruiksvriendelijkheid
80
Binance ➤
3

Bittrex

bittrex review
Lees review
Algemene indruk & aantal munten
90
Storten & handelen
80
Gebruiksvriendelijkheid
70
Bittrex ➤
4

Kraken

kraken review
Lees review
Algemene indruk & aantal munten
90
Storten & handelen
85
Gebruiksvriendelijkheid
40
Kraken ➤
5

Poloniex

poloniex review
Lees review
Algemene indruk & aantal munten
90
Storten & handelen
80
Gebruiksvriendelijkheid
40
Poloniex ➤

Nieuws

Fear Of Missing Out Bitcoin

De Fear Of Missing Out: Bitcoin.

Omdat de prijs van Bitcoin steeds nieuwe recordhoogtes haalt, is de vraag nu bij iedereen of het anders is... read more

Bitcoin naar 10.000 dollar grens?

Bitcoin stijgt naar de hoogste prijs in een jaar; gaat hij deze week de $10k grens bereiken?

Een paar uur geleden brak Bitcoin bijna door de grens van 9000 dollar en kwam zo op het hoogste... read more

Anycoin Direct voegt (naast iDEAL) ook creditcard betalingen toe

Vanaf deze week is het mogelijk om Bitcoin en andere cryptovaluta te kopen bij de Nederlandse broker Anycoin Direct,... read more

Bitcoin kopen, via een Exchange of een Broker?

Er zijn twee manieren om cryptocurrencies – zoals bijvoorbeeld Bitcoin en Ethereum – te kopen en te verkopen: via... read more