Cardano koers

Cardano koers

De waarde Cardano koers is er een met een korte historie. De coin werd in het najaar van 2017 gelanceerd. Achteraf blijkt dat natuurlijk net op tijd om de hype rondom cryptovaluta mee te maken. Daardoor heeft dus ook de Cardano waarde een ongekende hoogte gekend. Buiten deze hype is er niets opvallends te vinden in de ontwikkeling van de Cardano koers. In vergelijking met munten als Bitcoin, Ethereum en Litecoin is er weinig aandacht voor deze munt. Vandaar dat er ook weinig schommelingen zijn in de Cardano prijs. Wil je meer weten over de loop van de Cardano koers sinds de lancering? Lees dan gerust verder. Tot slot doen we op deze pagina voor zo ver het kan een verwachting voor het verloop van de koers voor de komende jaren.

In onderstaande tijdlijn kun je de huidige koers Cardano waarde zien. Je kunt de instellingen aanpassen en tot één jaar terug bekijken.

  • ADA
  • Cardano
    (ADA)
  • Price
    0.049900
  • Market Cap
    1,293,752,578.00

Superstart

2017 was hét jaar van de grote doorbraak. Crypto kreeg bekendheid over de hele wereld en veel mensen raakten geïnteresseerd. Het team achter deze coin had dit in de gaten en wilde zo snel mogelijk live omdat iedereen zag dat het steeds beter ging met alle munten. In het najaar van 2017 was het dan zo ver, de munt werd gelanceerd. Tot november schommelde de Cardano prijs nog tussen de 2 en 3 eurocent. Maar zoals de meeste van jullie wel weten ging het vanaf dat moment hard in de cryptowereld. Munten als Bitcoin werden wereldnieuws en iedereen sprak er over. Mensen spoorden elkaar aan om ook te gaan handelen en zo schoten alle prijzen als een raket de lucht in. Elke munt profiteerde hiervan. Het ging zo hard dat de koers Cardano waarde op 1 januari 2018 de € 0,85 bereikte. Besef nog maar eens goed dat hij enkele weken ervoor nog slechts € 0,02 waard was.

Helaas duurde deze hype een aantal weken en zwakte het direct af. Dat was goed terug te zien in de Cardano koers. In maart schoot de waarde al weer onder de € 0,15. Toen april aanbrak leek het weer even goed te gaan. Dat hebben we bij meer munten zien gebeuren. In die maand verdubbelde de waarde, maar ook dit bleek van korte duur. Vanaf dat moment is de Cardano prijs nooit meer gaan stijgen. We spreken nu dus al van een heel jaar waarin eigenlijk niets is gebeurt. De prijs schommelt constant tussen de € 0,03 en € 0,08. Lager of hoger dan dit hebben we niet meer gezien.

Is er nog hoop voor de koers Cardano waarde?

Zoals je in de Cardano koers kunt zien is er al ruim een jaar geen positieve ontwikkeling te vinden. Het positieve is nog dat hij wel stabiel is en dat hij niet nog verder is gaan dalen. De crypto-hype in 2017 kwam ook uit de lucht vallen. Daar putten we hoop uit. Het kan zomaar zijn dat de cryptomunten doorpakken en in de toekomst een groot aandeel gaan hebben. Je zult zien dat ook deze munt veel meer waard wordt als het goed gaat met bijvoorbeeld Ethereum, Ripple en Bitcoin. De hoop is dan ook dat dit soort munten doorpakken en dat ze een belangrijk betaalmiddel worden over de hele wereld. Als dit gebeurt zullen andere munten hier in mee gaan. Gebeurt dat niet, zal het stil blijven rondom deze munt.