Cardano

Cardano coin (ADA)

Cardano coin is een netwerk op basis van de ‘derde generatie’ blockchain-technologie. Deze ‘derde generatie’ richt zich ten opzichte van eerdere blockchain-technologieën op schaalbaarheid en duurzaamheid. Het is een decentraal en open source netwerk. De Cardano ADA coin bezit de bijnaam ‘’Ethereum killer’’. Na het lezen van deze pagina snap je wel waarom het deze bijnaam heeft gekregen. Ben je geïnteresseerd in de Cardano ADA coin en wil je alle relevantie informatie om de munt te kunnen vergelijken met andere cryptomunten? Lees dan gerust verder en kom onder andere te weten wat de Cardano koers is, welke exchanges je kunt gebruiken om Cardano kopen te realiseren en welke Cardano wallet van toepassing is.

  • ADA
  • Cardano
    (ADA)
  • Price
    0.050040
  • Market Cap
    1,297,378,879.00

Cardano ADA coin, de ‘’Ethereum killer’’

Deze bijnaam is er niet voor niks. Het bijzondere is namelijk dat dit project wordt geleid door Charles Hoskinson, voormalig CEO van Ethereum. Hij is degene die in 2015 is gestart met deze crypto omdat hij vond dat er genoeg dingen beter konden. Om tot deze verbeteringen te kunnen komen heeft Hoskinson een team van wetenschappers en andere experts samengesteld. Deze mensen hebben de hedendaagse blockchain-technologie onderzocht. Aan de hand van dit onderzoek hebben ze een betere variant kunnen vormen.

Na EOS en vele andere cryptovaluta, is de Cardano ADA coin dus de zoveelste ‘verbeterde versie’ van Ethereum. Volgens het team dat achter de crypto zit is het de meest nauwkeurig ontworpen cryptomunt die er op dit moment is.

Snellere transacties met de Cardano coin

Ouborus is het unieke algoritme dat zorgt voor schaalbaarheid. Proof of work is hetgeen wat Bitcoin zo langzaam maakt en Cardano heeft daar een betere variant voor. Bij het PoW-systeem van Bitcoin moet er namelijk een grote rekencapaciteit aan te pas komen om een transactie te kunnen bevestigen. Cardano ADA is dus met een eigen variant gekomen, wat weer een verbetering is van het Proof of Stake systeem. Hierbij worden transacties op een unieke en snellere manier verwerkt, door middel van het coin-flipping protocol.

Smart contracts

Het netwerk maakt gebruik van smart contracts. Deze smart contracts worden door meerdere cryptovaluta gebruikt, maar dit team heeft het nog verder en beter ontwikkeld. De contracten zorgen er voor dat er geen derde partij nodig is, zoals de bank. Dit voorkomt extra kosten en de veiligheid blijft alsnog gewaarborgd.

Soft forks

Bij de Cardano coin is het zo dat het protocol aangepast kan worden door middel van stemmen. Wanneer de meerderheid van de gebruikers toestemming geeft vindt er een ‘soft fork’ plaats. Deze worden gebruikt om nieuwe en verbeterde functies in het systeem aan te brengen.

De Cardano wallet

Deze wallet kan je gebruiken om de ADA coin te ontvangen, te bewaren en te verzenden. De wallet is te downloaden via de website van Cardano.

Cardano ADA coin kopen en verkopen

In onderstaande tabel zijn verschillende exchanges te zien waar je Cardano coin kopen kunt realiseren.

# NAAM RATING Review LINK
1

Coinbase

coinbase review
Lees review
Algemene indruk & aantal munten
85
Storten & handelen
95
Gebruiksvriendelijkheid
95
Coinbase ➤
2

Binance

binance review
Lees review
Algemene indruk & aantal munten
90
Storten & handelen
80
Gebruiksvriendelijkheid
80
Binance ➤
3

Bittrex

bittrex review
Lees review
Algemene indruk & aantal munten
90
Storten & handelen
80
Gebruiksvriendelijkheid
70
Bittrex ➤
4

Kraken

kraken review
Lees review
Algemene indruk & aantal munten
90
Storten & handelen
85
Gebruiksvriendelijkheid
40
Kraken ➤
5

Poloniex

poloniex review
Lees review
Algemene indruk & aantal munten
90
Storten & handelen
80
Gebruiksvriendelijkheid
40
Poloniex ➤

Nieuws

Fear Of Missing Out Bitcoin

De Fear Of Missing Out: Bitcoin.

Omdat de prijs van Bitcoin steeds nieuwe recordhoogtes haalt, is de vraag nu bij iedereen of het anders is... read more

Bitcoin naar 10.000 dollar grens?

Bitcoin stijgt naar de hoogste prijs in een jaar; gaat hij deze week de $10k grens bereiken?

Een paar uur geleden brak Bitcoin bijna door de grens van 9000 dollar en kwam zo op het hoogste... read more

Anycoin Direct voegt (naast iDEAL) ook creditcard betalingen toe

Vanaf deze week is het mogelijk om Bitcoin en andere cryptovaluta te kopen bij de Nederlandse broker Anycoin Direct,... read more

Bitcoin kopen, via een Exchange of een Broker?

Er zijn twee manieren om cryptocurrencies – zoals bijvoorbeeld Bitcoin en Ethereum – te kopen en te verkopen: via... read more