Bitshares koers

Bitshares koers

De Bitshares koers loopt al een aantal jaren mee. In het najaar van 2014 ging de munt live met een Bitshares waarde die rond de € 0,025 lag. Bijna drie jaar lang bleef het stil rondom deze munt. In die drie jaar is het nooit van een waarde-stijging gekomen en niemand keek om naar het bestaan van deze coin. Maar zoals iedereen heeft meegekregen was er in 2017 een wereldwijde crypto ‘doorbraak’ en daar plukte elke munt zijn vruchten van. Ook de Bitshares koers kent hierdoor één overduidelijke piek als je de hele geschiedenis van de koers bekijkt. Toch gaat het sinds 2019 is aangebroken weer erg goed met de koers. Ben je benieuwd hoe de Bitshares waarde zich heeft ontwikkeld en wat ons toekomstbeeld is? Lees dan gerust verder en kom er alles over te weten. Misschien helpt het jou verder in je Bitshares kopen proces, of wil je gewoon wat meer weten over deze cryptomunt.

In onderstaande chart kun je de huidige Bitshares waarde zien en kun je tot maximaal één jaar terug kijken.

Niet 2014, maar 2017 is het beginpunt van de Bitshares koers

Zoals we al hebben vermeld ging de koers live in het najaar van 2014. De Bitshares waarde was rond de 2,5 eurocent. De 3 jaar die daarop volgden is het nooit boven deze beginprijs gekomen. Vanaf dag 1 is de waarde gaan dalen, waarna het een kleine 3 jaar stil is gebleven. De Bitshares prijs sukkelde zelfs jaren onder de € 0,005. Het team zal zich hebben afgevraagd of het alle moeite nog wel waard was? Maar toen was daar 2017. Plotseling was daar wereldwijd een grote interesse en aandacht voor cryptovaluta. Vooral Bitcoin werd in een klap bekend over de hele wereld, en munten als Ethereum en Ripple ook in iets mindere maten. De succesverhalen van deze munten en van de mensen die erin hadden geinvesteerd, lieten iedereen denken dat het een goudmijn was. Iedereen wilde mee genieten van dit grote succes en zo ontstond er een grote crypto-gekte. Allerlei munten zoals Bitshares werden door duizenden of zelfs miljoenen mensen gekocht.

In 2017 maakte de Bitshares waarde een ongekende stijging door. Van € 0,0035 naar € 0,69, in nog geen jaar tijd. Voor het team dat al die jaren hun tijd en moeite had gestoken in deze munt, was dit fantastisch. Helaas komt aan elke ‘hype’ een einde en dit was goed terug te zien. Twee maanden na dit ultieme hoogtepunt was de waarde terug bij € 0,10. In april was er nog kort een goede periode waarin de Bitshares prijs terug klom naar € 0,29. Maar dit bleek de enigste en laatste plaagstoot vanaf dat moment. In 2018 zakte de waarde nog tot € 0,032 op een gegeven moment. Gelukkig zien we vanaf dat 2019 is aangebroken dat het goed gaat met de cryptowereld. Ook in de Bitshares koers zien we dat er een positieve ontwikkeling gaande is.

Vooral afhankelijk van grote munten

Het geldt eigenlijk voor tientallen ‘kleinere’ munten. Ze zijn voor een groot deel afhankelijk van de ontwikkelingen rondom grote munten als Bitcoin. Gaat het slecht met Bitcoin? Dan gaat het slecht met bijna alle munten. Ook de Bitshares koers heeft laten zien alleen te reageren op ontwikkelingen die zich afspelen bij grotere munten. Er is nog geen enkel moment geweest dat de Bitshares waarde helemaal op eigen hand flinke stappen maakt en omhoog klimt. De wereld van cryptovaluta zit echter vol met verassingen en wellicht is Bitshares daar een van. Houdt de ontwikkelingen in deze markt goed in de gaten want zeker als het goed gaat met een grote munt en de cryptomunten komen in het nieuws, zul je zien dat de Bitshares waarde gaat stijgen.