Bitcoin Cash

Bitcoin Cash (BCH)

Bitcoin Cash (BCH) is in korte tijd één van de meest waardevolle cryptocurrencies ter wereld geworden. Na de Bitcoin, Ethereum en de Ripple is het de vierde munt in de cryptovaluta. Wat is deze ‘aftakking’ van de Bitcoin en wat zijn de eigenschappen van deze snelgroeiende cryptomunt? Wij van NuCrypto vertellen hieronder kort wat de cryptomunt is, waar je er mee kunt betalen, wat de Bitcoin Cash koers is en hoe je Bitcoin Cash kopen kunt realiseren.

  • BCH
  • Bitcoin Cash
    (BCH)
  • Price
    330.28
  • Market Cap
    6,021,433,682.00

Wat is Bitcoin Cash?

Bitcoin Cash is ontstaan ​​als gevolg van uiteenlopende standpunten binnen de Bitcoin-community over de snelheid en de grote van het netwerk. Naarmate meer mensen Bitcoin gingen gebruiken, worstelde het netwerk om het volume aan transacties bij te houden. Bitcoin-gebruikers waren vaak uren, soms dagen aan het wachten, voordat ze zagen dat hun transacties rond kwamen. In een poging om de efficiëntie van deze transacties te verbeteren, brak de BCH coin op 1 augustus 2017 van Bitcoin met een ‘hard fork’, waardoor er twee Blockchain platformen ontstonden: Bitcoin en Bitcoin Cash.

 

De harde vork

Om transactiesnelheden sneller te maken, wilde een groep binnen de Bitcoin-community de grootte van de blokken op de Bitcoin blockchain vergroten. Deze groep, voornamelijk bestaande uit Bitcoin miners, kon onvoldoende steun krijgen van de grotere Bitcoin gemeenschap. Als gevolg daarvan splitste deze groep zich af van de originele Bitcoin blockchain en vormde de BCH crypto munt als een nieuwe valuta.

De BCH crypto munt herkent dezelfde blockchain als Bitcoin tot de tijd van de vork, 1 augustus 2017. Na de vork begonnen Bitcoin Cash-transacties te worden geregistreerd op een nieuwe blockchain, specifiek voor de BCH coin, terwijl Bitcoin de oorspronkelijke blockchain bleef behouden.

 

Hoe verschilt Bitcoin Cash van de BCH coin?

Het grootste verschil tussen Bitcoin en de BCH coin heeft te maken met de grootte van de blokken op de blockchain. Door de blokgrootte te vergroten van Bitcoin’s 1 MB tot 8 MB, kunnen met de BCH crypto munt nog veel meer transacties in één blok worden verwerkt. Het idee is om grotere transactievolumes sneller te verwerken en tegen lagere kosten.

Een ander belangrijk verschil tussen de twee valuta’s is dat de moeilijkheidsgraad van het Bitcoin Cash minen varieert, afhankelijk van het aantal miners op het netwerk. Veel miners zijn om deze reden overgeschakeld naar de BCH crypto munt, omdat het hen in staat stelt sneller grotere winsten te genereren dan het oorspronkelijke minen.

Bitcoin Cash kopen en verkopen

# NAAM RATING Review LINK
1

Coinbase

coinbase review
Lees review
Algemene indruk & aantal munten
85
Storten & handelen
95
Gebruiksvriendelijkheid
95
Coinbase ➤
2

Binance

binance review
Lees review
Algemene indruk & aantal munten
90
Storten & handelen
80
Gebruiksvriendelijkheid
80
Binance ➤
3

Bittrex

bittrex review
Lees review
Algemene indruk & aantal munten
90
Storten & handelen
80
Gebruiksvriendelijkheid
70
Bittrex ➤
4

Kraken

kraken review
Lees review
Algemene indruk & aantal munten
90
Storten & handelen
85
Gebruiksvriendelijkheid
40
Kraken ➤
5

Poloniex

poloniex review
Lees review
Algemene indruk & aantal munten
90
Storten & handelen
80
Gebruiksvriendelijkheid
40
Poloniex ➤

Nieuws

Fear Of Missing Out Bitcoin

De Fear Of Missing Out: Bitcoin.

Omdat de prijs van Bitcoin steeds nieuwe recordhoogtes haalt, is de vraag nu bij iedereen of het anders is... read more

Bitcoin naar 10.000 dollar grens?

Bitcoin stijgt naar de hoogste prijs in een jaar; gaat hij deze week de $10k grens bereiken?

Een paar uur geleden brak Bitcoin bijna door de grens van 9000 dollar en kwam zo op het hoogste... read more

Anycoin Direct voegt (naast iDEAL) ook creditcard betalingen toe

Vanaf deze week is het mogelijk om Bitcoin en andere cryptovaluta te kopen bij de Nederlandse broker Anycoin Direct,... read more

Bitcoin kopen, via een Exchange of een Broker?

Er zijn twee manieren om cryptocurrencies – zoals bijvoorbeeld Bitcoin en Ethereum – te kopen en te verkopen: via... read more