Bitcoin koers

Bitcoin koers

Zoals iedereen wel weet steeg de Bitcoin waarde in korte tijd naar een ongelooflijk hoog bedrag. Rond het jaar 2013 wisten niet veel mensen op de wereld dat Bitcoin überhaupt bestond. De waarde Bitcoin koers was op 1 januari 2013 precies $13.51 in US Dollars. Er waren een aantal mensen die geloofden in deze munt en dat de Bitcoin waarde zou gaan stijgen. Hierdoor steeg de waarde in november 2013 al boven de $1000. Dat betekent dat de mensen die het voor die $13.51 gekocht zouden hebben, in 11 maanden tijd 74 keer dat bedrag hadden terugverdient als ze het zouden verkopen. Helaas voor deze bezitters was het niet heel lang feest. Binnen een mum van tijd zat de waarde weer onder de $200 US Dollar in januari 2015.

In onderstaande tijdlijn kun je de huidige waarde Bitcoin koers zien en kun je deze van de totale historie zien.

  • BTC
  • Bitcoin
    (BTC)
  • Price
    8,659.31
  • Market Cap
    157,333,935,570.00

Waarde Bitcoin koers steeg als een raket

Na de boom in 2013 bleef het weer een aantal jaar stil rondom het fenomeen. Nog steeds wist bijna niemand van het bestaan en de Bitcoin waarde schommelde maar een beetje op en neer. In 2016 kwam daar plotseling verandering in. Begin dat jaar schommelde de waarde rond de $300 US Dollar. In december 2016 was de waarde al ruim boven de $1000. De waarde was dus meer dan drie keer zo veel geworden en dit zorgde voor steeds meer bekendheid. Het kwam in het nieuws en mensen gingen er over praten. Iedereen werd uit het niets enthousiast over deze munt en er waren zo veel mensen die het wilden kopen dat de waarde enorm steeg. Begin 2017 was de Bitcoin waarde nog rond de $1000, en in december heeft het de magische grens van $20.000 aangetikt. De koers Bitcoin waarde steeg dus als een raket en de munt was het gesprek van de dag.

Het einde, of misschien wel een nieuw begin van de koers Bitcoin waarde?

Helaas gebeurde het gene wat veel experts al steeds hadden voorspeld. Ze zeiden namelijk dat er na deze boom altijd een enorme klap zou komen, en dit bleek het geval. De waarde Bitcoin koers wordt namelijk bepaald door vraag en aanbod. Op het moment van de boom waren er heel veel mensen die het kochten met het idee om snel geld te verdienen. Ineens waren er dus veel meer mensen die de coin wilden verkopen dan mensen die het wilden kopen. Hierdoor zakte de waarde enorm, waardoor de munt ook negatief in het nieuws kwam. Dit is allemaal niet goed geweest en weinig mensen hadden er nog vertrouwen in. Sinds de boom in 2017 is het alleen maar blijven dalen en op het moment van schrijven zit de waarde onder de $4000 US Dollar. Dat is dus nog maar een kwart van de hoogste koers Bitcoin waarde uit de historie.

Toch blijven er altijd veel mensen hoop en vertrouwen hebben. Ze verwachten dat deze cryptocurrency het ‘digitale goud’ gaat worden. Deze droom zullen veel mensen blijven koesteren, maar dat lijkt toch een steeds grotere utopie te worden. Over de verwachting valt altijd weinig te zeggen, want wie had verwacht dat in december 2017 de waarde binnen een aantal weken $13.000 zou stijgen? De toekomst zal uitwijzen wat er met deze prachtige munt gebeurt. Als er meer en meer mensen komen die vertrouwen hebben in de munt, dan zal hij langzaam aan weer terug komen op het oude niveau.